Pregled tjedna Hrvatskog neba (5)

Vrijeme:3 min, 18 sec

 

U proteklom tjednu Hrvatsko nebo objavilo je niz vrlo aktualnih kolumni, koje se odnose i na Hrvatsku i na Bosnu i Hercegovinu i na Ukrajinu i na kulturu i na širenje “duginih boja” na program HDZ-a, ali i na pozitivnu kulturnu i političku baštinu hrvatskog naroda. 

Povjesničar Wollfy Krašić osvijetlio je pisanje emigrantskog časopisa „Poruka slobodne Hrvatske“ u razdoblju komunističke Jugoslavije.

Wollfy Krašić: Emigrantski časopis “Poruka slobodne Hrvatske” njegovao je hrvatsku kulturu i identitet

Iznimnu popularnost, 941 dijeljenje samo s portala!!!, da ne računamo naknadna dijeljenja po društvenim mrežama, po grupama i slanja poveznica e-poštom i na druge načine, zabilježila je nova Šiljina kolumna – o HDZ-u u duginim bojama:

Šiljo: HDZ u duginim bojama; sve su maske spale!!!

U nastavku obrade te teme u kolumni našeg portala Dnevni bljesak postavljeno je pitanje:

Kako će na zaokret HDZ-a prema LGBT-u reagirati katolici i crkveno vodstvo?

Kako će na zaokret HDZ-a prema LGBT-u reagirati katolici i crkveno vodstvo?

Glavni urednik našeg portala, Darko Daran Bašić, priredio je i objavio u ovom tjednu tri priloga s dokumentima o muljanjima, prijevarama i poricanjima potpisanoga i dogovorenoga kojima se tijekom rata i pregovora s Hrvatima, Srbima i međunarodnom zajednicom bavio Alija Izetbegović:

RAZUMIJE LI SVIJET BOSNU I HERCEGOVINU Bošnjački lobisti stanje u BiH prikazuju kao sukob dobra i zla

Udruženi zločinački pothvat dijeljenja BiH Bakirova babe Alije – dokumenti

Kako je A. Izetbegović čovjek bez časti, lažljivac i prevrtljivac varao Hrvate i međunarodnu zajednicu 1992.-1993.

Hrvatsko nebo objavilo je kritički osvrt svog novog suradnika Ante Periše u kojem pokazuje kako se tko odnosio prema baštini Franje Tuđmana prigodom 100. obljetnice rođenja. Osvrt je poučan, a pokazuje koliko je u Hrvatskoj detuđmanizacija uhvatila korijena, i to na trošak države za čiju je samostalnost Tuđman najzaslužniji.

Anto Periša: Kako se tko odnosio prema baštini Franje Tuđmana o stotoj obljetnici

Naš portal izvijestio je kako je svečano proslavljena 180. obljetnica postojanja Matice hrvatske u HNK-u. Donio je i poveznicu na kojoj se može pročitati govor predsjednika Mire Gavrana, koji će se ubrojiti u povijesne govore Matičnih predsjednika.

Svečano proslavljena 180. obljetnica utemeljenja Matice hrvatske

Hrvatsko nebo donijelo je novi nastavak feljtonizirane  knjige Ive Korskyja „Hrvatski nacionalizam“, istaknuvši u uvodu ovo:

Pišući o stanju u programskom profiliranju stranaka i pokreta unutar hrvatske političke emigracije (HOP, HSS, HRS), dr. Ivo Korsky nakon analize njihovih programa zaključio je g. 1966. ovo: „Iz ovoga pregleda možemo vidjeti da u današnjoj politici hrvatski narod nije bogat u programima u pravom smislu riječi, nego tek u izjavama i drugim spisima deklarativne naravi i da postoji prava potreba programatskog razvitka u emigraciji, da se ne bi hrvatski narod našao u času oslobođenja pun oduševljenja a bez izrađenih programa za uređenje države.“

OGLEDI IZ PROŠLOSTI IVO KORSKY: HRVATSKI NACIONALIZAM (11)

Kolumnist Hrvatskog neba, analitičar međunarodnih odnosa Zdravko Gavran u srijeduje gostovao u emisiji Laudato TV “Izdvojeno specijal”. Najviše se govorilo o ratu u Ukrajini i njegovim posljedicama, ali i o srbijanskim optužbama protiv hrvatskih pilota, jurisdikciji i ratnim krivnjama i zločinima te o stanju u Bosni i Hercegovini i rezultatima politike „hrvatskog  minimalizma“. Kada emisija bude  postavljena na youtube, donijet ćemo link.

Z. Gavran priredio je dva prikaza po stranim medijima iz kojih se vidi kako se počinje mijenjati odnos europskih država prema ratu u Ukrajini odnosno prema Rusiji u smislu da Zelenski radi zaustavljanja rata potraži s Putinom kompromisno rješenje, pa bilo ono i na štetu cjelovitosti Ukrajine.

Većina građana EU-a želi mirovno, a ne ratno rješenje u Ukrajini!

 

Jedinstvo Zapada naspram Ukrajini odnosno Rusiji počinje pucati

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)