Šiljo: HDZ u duginim bojama; sve su maske spale!!!

Vrijeme:4 min, 40 sec

 

Na Saboru HDZ-a koji je danas, u subotu, 11. lipnja 2022., održan u zagrebačkoj Dvorani Vatroslava Lisinskog, dvije tisuće stranačkih izaslanika iz cijele Hrvatske prihvatilo je novi program. U njemu, uz ostalo ostalog, izrijekom stoji, kako je najavljeno i predloženo, i odrednica po kojoj “HDZ poštuje sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti”.

Takvo određenje vladajuće i „stožerne“ – i tobože desne, konzervativne, narodnjačke i demokršćanske – stranke spremno su, ali ne „za dom“, pozdravili pripadnici “LGBT zajednice”. Po izvješću novinskog portala Slobodne Dalmacije, neimenovani pripadnici te zajednice izjavili su: „Drago nam je da je vodeća politička stranka u zemlji HDZ u svom programu prepoznala već postojeću stvarnost. Jedinstvena definicija obitelji ne postoji. Obitelj može biti jednoroditeljska, mogu je činiti bake i djedovi s unucima, može uključivati bračne i izvanbračne partnere. Isto tako može uključivati i životne partnere i njihovu djecu.“

Ukratko, obitelj može biti što god komu jučer, danas ili sutra puhne u glavu. Jednoroditeljska, dvoroditeljska, višeroditeljska; „bračno“ raznospolna, istospolna, transseksualna; s vlastitom ili kupljenom, ili tuđim sjemenom oplođenom, ili od druge žene rođenom, ili posvojenom djecom; moći su sutra biti i višebračna, možda i s mužem s više žena ili kako god spolno deklariranih „životnih partnera“, možda i sa ženom s više muževa ili mješovito i kako god deklariranih „životnih partnera“. Obitelju, ukratko, može postati „sve“ što možete i što ne možete zamisliti, dragi čitatelju! A to zapravo znači da obitelj više i nije „ništa“. Ništa definirano i određeno. Ništa što bi se moglo i moralo čuvati, njegova i štititi. Ništa što bi bilo isključivo to-i-to.

O HDZ-ovoj „evoluciji“, o njegovim preobrazbama, o njegovim protejskim mijenama i promjenama, zatajama i izdajama vlastitih izvornih i deklariranih temeljnih političkih, tradicijskih, kulturoloških, etičkih, moralskih, religijskih i općenito svjetonazorskih odrednica moglo bi se napisati traktate. To će valjda učiniti za to kompetentni stručnjaci: povjesničari, politolozi, sociolozi, filozofi, analitičari, publicisti, teolozi…

Od Sanaderovih preobrata, preko Kosoričina zakona o diskriminacija pa nadalje, s iznimkom na mjesto šefa stranke „zalutaloga“ i neslavno prošastoga potpredsjednika pale vlade Karamarka – koji je od Plenkovića jučer bio najavljen, ali se nije pojavio na „derneku duginih boja“ u Lisinskom – HDZ je stalno grabio naprijed. Vrlo „progresivno“, koracima od sedam milja. Pritom su se svi u kontinuitetu pozivali na Franju Tuđmana, na temeljne nacionalno-političke odrednice stranačkog identiteta i na demokršćanstvo odnosno katolištvo kao neotuđivu vrijednosnu konstantu. To je danas, doista bezočno, na riječima potvrdio i Andrej Plenković, rekavši pred krdom euforičnih hadezeovaca vrlo samouvjereno za sebe kako on i sam živi kršćanske vrijednosti.

I u novom stranačkom programu ističe se da HDZ-ovci svoje mjesto vide na desnom centru, koji, tvrde, najbolje objedinjuje vrijednosti narodnjaštva i kršćanske demokracije, koje dijeli najveći dio hrvatskog naroda, te ideale domoljublja, državotvornosti, rada, solidarnosti, tolerancije i otvorenosti prema svijetu. To se više puta potvrdilo, laskaju sami sebi, u novije vrijeme, posebice na parlamentarnim izborima 2016. i 2020., kada se pokazalo da HDZ dobiva najveću potporu birača kad je vođen upravo tim vrijednostima i idealima. (Napomena: na izborima 2020. dobio je potporu 16,5 posto svih birača – ali više od svih drugih.)

I nebo bi, nakon sveg današnjeg galimatijaša i svih gluma, himbi i sklepanih „drvenih željeza“, proplakalo… No ono se, očito, preventivno već dovoljno odmaknulo od ovoga licemjernog, prijetvornog, lažljivog i šporkog svijeta kakav se otjelovljuje i u HDZ-u, kao dijelu široke međunarodne koalicije „zajedničkih vrijednosti“ i sprektra „duginih boja“.

Bilo je na tom „veličanstvenom“ skupu i svega drugoga, ne samo „inkluzivnosti“ prema duginim bojama kao najnovije i posve otvorene svjedodžbe kršćanske pravovjernosti Plenkovića i oduševljenih hadezeovskih „tuđmanovaca“, ne reci: kripto-ustaša, s rukama na crvenim srcima, s pogledom na prvom bijelom polju i ujedno, dodali bi cinici, s podebljim novčarkama koje čuvaju jedni od drugih dok se izvodi himna. No sve to skupa nije više ni potrebno tumačiti, svakomu tko išta razumije i to hoće priznati… sve je već odavno zorno, vidno i razvidno.

HDZ se s pečatom Zvijeri, s novim „brendom“ utisnutim u njegovo čelo, pretvorio danas dokraja u pravu globalističku „konzervativnu“ stranku. Legitimirao se kao dio globalnoga liberalnodemokratskog mainstreama. Koji nije ništa drugo doli dominantna imperijalistička snaga i mreža današnjega zapadnoga svijeta i donekle ostalih dijelova širokoga i šarenoga svijeta. Svijeta u kojem svi koji ne žele biti izopćeni moraju „puhati u istu tikvu“. Pritom imaju pravo odabrati neku od zaštitnih bojica, pa tako i HDZ – plavu. No svaka se mora uklopiti u spektar „duginih boja“ – inače, jao toj stranci! A hadezeovci ne žele da im bude „jao“, nego da im bude „bravo“! Jadne li, nimalo kršćanske i nimalo junačke i nimalo za dom spremne logike i svijesti i ponosa! Bijedne li kratkovidne, sebične i prostitutske probitačnosti!

A onda će se jednoga dana („a možda i prije“!) i njihovi podanici i njihovi pristaše i njihovi glasači i njihovi branitelji i njihovi ne-protivnici i njihovi isto takvi kvazi-opozicionari – zapitati kada dovedu do propasti čitav hrvatski narod i tisućljetnu borbu Hrvata za samosvojnost i slobodu: Što smo to skrivili?

– Što ste skrivili? Pa skrivili ste sve što ste uopće mogli i uspjeli dosad skriviti! Mišlju, riječju, djelom i propustom. Kapitulirali ste bez ispaljenog metka, bez izrečene riječi, bez ijedne kritičke misli, bez pamćenja, bez štovanja prethodnika i predaka, bez obzira spram svom hrvatskom i katoličkom identitetu kojim ste tako mahali pred očima i sebe i drugih, počevši od uzoritih kardinala i preuzvišenih metropolita i nadbiskupa. A u mandatu A. Plenkovića sve su vaše maske spale. On vam je samo pomogao da otkrijete tko ste i kakvi ste zapravo. (Bila mu za to vječita hvala i slava!)

 

Šiljo/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)