VIDEO/BEGIĆ STRANAČKIM KOLEGAMA: “Svaka ideja treba bajonete; budite ponosni što ste bajoneti!”

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

Bajunet (bajonet) ili bajuneta (bajoneta) (od franc. baïonnette) je nož ili bodež koji se može postaviti na pušku kvačenjem na vrh puščane cijevi. Bajuneta je hladno oružje za blisku borbu. Zakačen na pušku služi umjesto starinskog koplja, a može poslužiti kao običan nož.

Upravo metaforu s bajonetom upotrijebio je Zlatan Begić, zastupnik Komšićevog DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Nevjerojatno je i to što se i sami DF na svom službenom profilu pohvalio Begićevom metaforom o bajoneti, piše Hrvatski Medijski Servis.

“Ja sam siguran da će na kraju naša ideja pobijediti. Mi ćemo je nositi dok nas zdravlje služi i dok imamo života. Kada toga nestane doći će generacije poslije nas. Bitno je da ju sačuvamo. Trenutno demokratska fronta jedina drži tu ideju na svojim plećima u čitavoj BiH. Svaka ideja mora imati svoje bajonete, budite ponosni što ste bajoneti demokratske, civilizirane, humanističke ideje o bratstvu i jedinstvu i jednakosti svih ljudi”, kazao je Begić, između ostaloga, u svom obraćanju na jednom od stranačkih skupova.

Podsjetimo, gotovo cijela politika DF-a bazirana je na kroatofobiji koji propagira njezin lider, formalni hrvatski član Predsjedništva BiH koji je tri puta, zahvaljujući neustavnom izbornom zakonu, izabran bošnjačkim glasovima. Kako mu nisu dovoljna tri mandata, Komšić na novom valu kroatofobije ide i po četvrti mandat.

Nevjerojatno je da neka javna osoba, a još više parlamentarac poput Begića (iako od DF-ovaca ništa ne može iznenaditi), koristi militaristički rječnik u mirnodopskom razdoblju te upotrebljava metaforu s oružjem za blisku borbu; bajonetom.

I da ironija bude veća, Begić k tomu pokušava podvaliti mantru da je borba za tzv. građanski BiH, borba za humanističke ideale. Građanska BiH, na počelima principa jedan čovjek – jedan glas znači izrazitu dominaciju brojnijih Bošnjaka te pretvaranje Hrvata, a potom i Srba u nacionalne manjine u BiH.

Ukoliko bi te bajonete i koristili, kome su one namijenjene? Pa pogađate, Hrvatima, isto kao što je to Komšić uradio okrećući mitraljez prema Mostaru.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)