Ne sjećam se ovakve utakmice u rukometu, Duvnjak je nešto šapnuo Perkovcu

Vrijeme:2 min, 53 sec

 

Hrvatska je razbila Španjolsku, a utakmicu je analizirao Vedran Zrnić.

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu

Ovakvu utakmicu nisam dugo gledao. Oni koji ne znaju ili koji gledaju rukomet iz ljubavi, ova utakmica im može biti jedan primjer idealne utakmice u kojoj ti sve ide. Kada bi to bio neki drugi protivnik, netko slabiji na početku, onda bi rekli da su slabi i da nam je išlo.

Kada jednu Španjolsku pobijediš, kad jednog Pereza de Vargasa, koji je prvi ili drugi golman svijeta, ostaviš bez jedne obrane, onda znaš da si na vrhunskoj razini.

Svi naši igrači su bili odlični. Karačić, Cindrić i Načinović su imali 100% šuta, Lučin je promašio samo dvije lopte. Glavaš, Srna i Klarica, svi su bili odlični.

Kada se pogleda statistika meča, mi smo imali 93% efikasnosti šuta i ne sjećam se takve utakmice u rukometu. Međutim, svi znamo da imamo još dvije reprezentacije koje su sigurno slabije klase od Španjolske gdje isto tako moramo ostati na ovoj razini. Problem je sada koga staviti kada su svi uigrali dobro. Lučin je bio najbolji igrač u prvom poluvremenu, poslije je ušao u 51. minuti, nije ga trebao koristiti.

Pred kraj prvog dijela smo malo pali. Na televiziji se vidjelo da je Domagoj Duvnjak nešto šapnuo Perkovcu, vidio je da Martinović tamo pada i da je umoran te da ga treba zamijeniti. Duvnjak je isto odigrao svoju ulogu, ne znaš koga da pohvališ, svi segmenti su bili dobri i utakmica je bila za udžbenike.

Obranom smo ih iznenadili i dva Dušebajeva smo stavili u džep. Svaka čast treneru i stručnom stožeru. To je ono kad trener više ne zna koga da stavi, bilo tko da je ušao napravio je nešto. Uđe Klarica i u pet minuta zabije tri gola.

Do 18. minute svi su zabili, pratio sam statistiku, do 20. minute samo su dva njihova igrača zabila golove. Jedan tri, drugi dva kada je bilo 10:5. Ovo je bio savršen scenarij.

Nismo padali u crne rupe, penjali smo se svaki put kad bi se spustili. Davali smo gas. Idealne su ove dvije utakmice, jako bitne i da se probaju neki drugi igrači koji nisu igrali kako bi raširili roster.

Možda da Mamića razigramo u napadu, on već dugo godina igra samo obranu. On ima kapaciteta za napad, a Srnu je izbornik jako dobro mijenjao, stavljao je Lučina i tako su se nadopunjavali. Igrali smo super obranu i u prvih 20 minuta smo pokazali gdje im je mjesto i onda nam je bilo lakše svima.

Znamo da ćemo u prvim kolima malo štedjeti Duvnjaka, s druge strane imamo Karačića i Cindrića koji su ista razina i nešto mlađi.

Vratar Kuzmanović je bio bolestan, ali čuo sam da je počeo trenirati, sve je u redu s njim, ne daj Bože da se dogodi nešto s našim golmanima, iako tu imamo i Pilipovića. Ovo je prva utakmica, dobro je bilo s golmanima, ali treba izdržati cijeli turnir, ipak je tu puno utakmica. Golmani su jako bitni u ovome sportu.

U drugom krugu nikada nije bilo lagano, tamo će se lomiti između Njemačke i Francuske. Moramo biti svjesni, ja jesam, ali i javnost mora biti, da neće biti lagano. Tamo je i Njemačka u euforiji, čekaju nas veliki dueli. Ako Bog da, mislim da moramo gledati i ciljati na velike stvari. Ako nešto želiš napraviti, to i uspiješ.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)