RUSKI PREDSJEDNIK/Putin stigao u Emirate u pratnji četiri borbena zrakoplova

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je danas u Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati, kako bi razgovarao s kolegom, šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, dok je Dubai domaćin klimatskog summita Ujedinjenih naroda COP28, javlja Anadolu.

Putina je u zračnoj luci dočekao šeik Abdulah bin Zajed Al Nahjan, ministar vanjskih poslova UAE-a.

Zrakoplov ruskog predsjednika pratila su četiri borbena zrakoplova Su-35 opremljena projektilima tijekom putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate.

Prema snimku koji je objavilo rusko Ministarstvo obrane, ratni avioni su pratili predsjednički avion modela IL-96 u kojem se nalazio Putin. Ruski ratni avioni nastavili su pratiti Putinovo putovanje sve dok nije sletio u Abu Dhabi.

Iz Ministarstva je navedeno da je Su-35S, opremljen standardnim avijacijskim naoružanjem različitih klasa, pružao zračnu podršku predsjedničkom avionu tijekom međunarodnog leta.

“Predsjednik Putin će sutra boraviti u radnoj posjeti u UAE-u i Saudijskoj Arabiji”, rekao je jučer glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima na brifingu u Moskvi. Rekao je da će posjete biti održane istog dana.

Peskov je rekao da će pitanja vezana za tržište nafte, kao i bilateralna i međunarodna pitanja, biti na dnevnom redu Putinove posjete regiji.

Prema njegovim riječima, u Saudijskoj Arabiji i UAE-u razgovarat će se i o pitanjima na bilateralnom i međunarodnom planu, uključujući razmjenu mišljenja i o palestinsko-izraelskom sukobu.

Putinova posjeta je njegova prva posjeta ovim zemljama i regiji Zaljeva u više od četiri godine.

Peskov je također najavio da će iranski predsjednik Ebrahim Raisi u četvrtak doputovati u Moskvu u službenu posjetu radi razgovora s Putinom.​

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)