DOCERTY – ČOVIĆ: Povjerenje, dijalog i ravnopravnost tri konstitutivna naroda ključni za budući razvoj europske BiH

Vrijeme:1 min, 8 sec

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru razgovarao s državnim ministom Ujedinjenog Kraljevstva za Europu i Sjevernu Ameriku Leom Dochertyjem.

Susretu je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, nazočio i veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Julian Reilly.

Dužnosnici su tom prilikom razgovarali o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, reformskom procesu i bilateralnim odnosima.

Čović je upoznao ministra Dochertyja s aktualnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini na različitim razinama vlasti, aktualnim procesima te napretku na europskom putu i mogućnosti otvaranja procesa pregovora. Kazao je kako su povjerenje, dijalog i ravnopravnost tri konstitutivna naroda ključni za budući razvoj europske BiH.

Istaknuo je kako su predstavnici hrvatskoga naroda u BiH posebno posvećeni za unaprjeđenje života uz iskreno zalaganje za članstvo BiH u Europskoj uniji i NATO savezu. Iskazao je punu predanost ispunjavanju 14 ključnih prioriteta kako bi BiH napravila važan korak na europskom putu.

Velika Britanija šalje snažnu podrška miru, stabilnosti i napretku BiH, nastavlja podržavati sigurnost, integritet i projektne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, kazao je ministar Docherty te je naglasio kako je nastavak reformskoga procesa i stabilan politički dijalog osnova za pristupne pregovore s Europskom unijom.

Sugovornici su na kraju današnjeg susreta izrazili spremnost za nastavak dobre suradnje i bilateralne odnose ocijenili zadovoljavajućima.

 

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)