Njemačka je svjetski prvak u košarci

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

Košarkaši Njemačke novi su svjetski prvaci, nakon što su u finalu Svjetskog prvenstva svladali reprezentaciju Srbije.

Njemačka košarkaška reprezentacija savladala je Srbiju rezultatom 83:77, time postavši po prvi put u svojoj povijesti svjetski košarkaški prvak.

Rezultat po četvrtinama bio je 23-26, 24-21, 22-10 i 14-20, a susret je presudila treća četvrtina, u kojoj je stao srpski napad te su Nijemci uhvatili prednost koju do kraja utakmice, unatoč tome što je Srbija u samoj završnici imala napad za iznednačenje, nisu ispuštali.

Nevjerojatno izjednačen prvi dio

Cijelo prvo poluvrijeme prošlo je u egalu, gdje je najveće vodstvo bilo početnih srpskih 5:0. U velikoj borbi, gdje su se iskazali svi glavni igrači obje momčadi, na odmor se otišlo s 47:47. Utakmica se onda prelomila u trećoj četvrtini.

U prve dvije i pol minute viđena su samo po dva poena sa svake strane, a onda je nervozu prva ubila Njemačka. Na polovici četvrtine bilo je 55:53, a onda su Nijemci napravili seriju 11:0, koja je zapravo odlučila utakmicu. U zadnjih deset minuta ušlo se s 69:57.

Avramović umalo vratio Srbiju u utakmicu

Onda se za Srbiju ponovno ukazao čovjek iz drugog plana, Aleksa Avramović, koji je preuzeo kormilu kad su se ugasili do polufinala fenomenalni Nikola Jović i Bogdan Bogdanović. S nekoliko sjajnih rola vratio je Srbiju u igru. Polako su topili prednost te ulaskom u posljednju minuti čak imali napad tri zaostatku od tri poena, ali Marko Gudurić je promašio tricu iz kuta. S druge strane, Schröder je pogodio bacanje, a onda i polaganje te je bilo gotovo. Probala je Srbija napadom pri 81:77, ali Gudurić je bacio loptu u praznu i bilo je gotovo.

Nijemce je predvodio njihov najbolji igrač Dennis Schröder s čak 28 poena, uz sjajnog Franza Wagnera koji je ubacio 19, a Srbiju je svakako koštalo jako loše drugo poluvrijeme njihovih glavnih igrača, prije svega Bogdana Bogdanovića.

Cijelo prvo poluvrijeme prošlo je u egalu, gdje je najveće vodstvo bilo početnih srpskih 5:0. U velikoj borbi, gdje su se iskazali svi glavni igrači obje momčadi, na odmor se otišlo s 47:47. Utakmica se onda prelomila u trećoj četvrtini.

Avramović je na kraju ubacio 21, dok je Bogdanović ostao na 17, uz tri skoka. Nikola Jović ubacio je devet, ali je upisao samo jednu asisteniju.

Na kraju svakako vrijedi spomenuti i Gordieja Herberta, izbornika koji je s Nijemcima napravio pravo malo čudo.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)