Featured Video Play Icon

KREŠIĆ: Vehabović je držao ljestve Kovačeviću oko presude

Vrijeme:58 sec

 

Nakon što je jučer službeno objavljena presuda Europskog suda za ljudska prava BiH u predmetu “Slaven Kovačević protiv BiH”, mišljenja o njoj su podijeljenja.

O kontekstu donošenja ove presude, euforiji koja se digla unutar političkog Sarajeva, kao i mogućnosti njene provedbe za Dnevnik RTV Herceg Bosne govorio je novinar Zoran Krešić.

Krešić se osvrnuo na činjenicu da su određene informacije izašle u javnost dva dana prije nego što je ona službeno objavljena te kako se s tim informacijama predstavila kriva slika o potencijalnom ukidanju konstitutivnosti naroda, suzbijanju načela legitimnog predstavljanja, pa čak i ukidanja Republika Srpske.

“Ipak dva dana kasnije vidjeli smo kako je car gol”, ističe Krešić u razgovoru za RTV HB.

Naveo je kako očekuje i moguću provedbu revizije, a osvrnuo se i na ulogu suca Farisa Vehabovića kojemu je još prije dvije godine istekao mandat, a još uvijek nije smijenjen.

“Posve sam siguran da ako Vehabović nije pisao tužbu, onda je držao ljestve Kovačeviću. Pa imamo situaciju iz otomanskog doba da te kadija tuži pa potom i sudi”, poručio je Krešić.

Osvrnuo se i na mogućnost pokušaja miniranja pregovora oko izmjena Izbornog zakona.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)