Povijesna prilika za Filipa Hrgovića/IBF potvrdio da napada svjetski naslov!

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Pred Filipom Hrgovićem je borba karijere za naslov najboljeg na svijetu.

Hrvatski teškaš Filip Hrgović u svom je 16. nastupu u profesionalnoj boksačkoj karijeri ostvario je i 16. pobjedu, on je u Londonu tehničkim nokautom u 12. rundi svladao Australca Demseya McKeana.

O Hrgovićevoj karijeri brine se slavni promotor Eddie Hearn koji je i prije borbe s McKeanom najavio da bi Hrgović mogao boksati za svjetski naslov, no evo izgleda da je stigla stvarna službena potvrda.

U boksu se stvarno nikada sa sigurnošću ne može tvrditi, no Hearn je potvrdio da je IBF postavio Hrgovića za idućeg izazivača, a borit će se protiv pobjednika meča Usik – Dubois.

”IBF je potvrdio da će odmah nakon borbe Usika i Duboisa pozvati Hrgovića da bude izazivač. Tako da će njegova iduća borba biti protiv pobjednika tog meča. Mislim da treba skočiti na taj nivo jer imam osjećaj da na ovoj razini nećemo vidjeti ono najbolje od Filipa. Ima 30 godina, još uvijek je dosta mlad, ali treba biti aktivniji”, rekao je Hearn za Boxing Social.

Hrgović tako postaje drugi Hrvat u povijesti koji će imati priliku boksati za svjetski teškaški naslov, prije njega za pojas se borio Željko Mavrović.

Od 16 pobjeda u dosadašnjoj karijeri Hrgović je 13 ostvario nokautom, a borba izmeđ prvaka Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Daniela Duboisa na rasporedu je 26. kolovoza.

gol.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)