PREDSJEDNIK RS / Dodik kazneno prijavio Schmidta i direktora Službenog lista BiH Prusinu

Vrijeme:56 sec

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podnio je kaznene prijave protiv visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta i direktora Službenog lista BiH Dragana Prusine.

kaznenu prijavu protiv Schmidta Dodik je, kako je objavio na Twitteru, podnio Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjaluci jer se “već duže vrijeme neovlašteno bavi poslovima visokog predstavnika za što nema odluku Vijeća sigurnosti UN-a”.

“U namjeri da se Republici Srpskoj nanese šteta, Schmidt se lažno predstavlja kao službena osoba znajući da nije imenovan u skladu s Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma. Time je on počinio kazneno djela neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i lažno predstavljanje po članovima 310 i 313 Kaznenog zakonika Republike Srpske”, naveo je Dodik

Obrazložio je da je protiv Dragana Prusine podnio kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH jer je kao direktor Službenog lista BiH, “svjesno kršeći zakon, svojim utjecajem, postupanjem i odlukama omogućio objavljivanje odluka takozvanog visokog predstavnika u Službenom listu BiH usljed čega je nastala teža povreda prava Republike Srpske”.

“Prusina je time počinio kaznena djela zlouporabe položaja i nesavjestan rad u službi po članovima 220 i 224 Kaznenog zakona BiH”, dodao je Dodik.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)