KRAJ KVALIFIKACIJA / Vatreni se nakon više od godinu dana vraćaju u Zagreb. Evo zašto je HNS izabrao Maksimir

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

Hrvatska reprezentacija ponovo će igrati na Maksimiru, bit će to na kraju kvalifikacija za Europsko prvenstvo s Armenijom 21. studenoga 2023. godine. Dinamov stadion ima grijan i kvalitetan travnjak, a kako se radi o zimskom dobu, on je najsigurnija varijanta za domaćinstvo, neovisno o drugim karakteristikama maksimirskog objekta.

Iako se svi u reprezentaciji nadaju da će prije zadnjeg kola osigurati plasman u Njemačku, nikad se ne zna, pa uvjeti za igru trebaju biti najbolji mogući.

Hrvatska je u prva dva kvalifikacijska nastupa u skupini D osvojila četiri boda remijem s Walesom i pobjedom nad Turskom, a kako nije igrala u lipnju zbog Lige nacija trenutačno se nalazi na diobi trećega i četvrtog mjesta s Walesom. Vodeća Turska ima devet bodova, Armenija šest, ali su odigrale dvije odnosno jednu utakmicu više, piše Jutarnji.

Vatreni kvalifikacije nastavljaju 8. rujna na riječkoj Rujevici utakmicom s Latvijom, a tri dana kasnije gostuju u Armeniji, u Erevanu, na Republičkom stadionu Vazgen Sargsyan. Potom će 12. listopada u Osijeku dočekati Tursku na Opus Areni i 15. listopada gostovati u Walesu, točnije u Cardiffu.

Na kraju će 18. studenoga igrati kao gost na stadionu Skonta u Rigi protiv Latvije te 21. studenoga doma u Zagrebu zaključiti priču s Armenijom. Na Euro idu prva i druga reprezentacija iz skupine. Hrvatska, za svaki slučaj, iako o tome nitko ne želi ni pomišljati, ima osigurano doigravanje za one koji se nisu plasirali, na temelju rezultata u Ligi nacija.

Posljednju utakmicu u Zagrebu Dalićeva je momčad odigrala u rujnu prošle godine (pobjeda protiv Danske 2:1), što znači da će do sljedeće s Armenijom proći 14 mjeseci bez pojavljivanja na Maksimiru.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)