Evo zbog čega sve SAD uvodi nove sankcije Rusiji, ali i trećim zemljama

Vrijeme:57 sec

 

Novim sankcijama američka vlada cilja na rusku proizvodnju oružja, izvijestilo je u srijedu američko ministarstvo financija.

Navode kako je sankcijama obuhvaćeno oko 200 tvrtki i 80 pojedinaca u trećim zemljama poput Kine, Belgije i Slovačke, koji navodno podupiru Rusiju u nabavi materijala za njezin oružani program. Sankcije su usmjerene i na rusku proizvodnju kemijskog i biološkog oružja, prenosi Dpa, a jutros objavljuje portal N1.

“Današnje akcije dodatno će poremetiti i degradirati ruske ratne napore napadajući njezinu vojnu industrijsku bazu i mreže koje joj pomažu u opskrbi”, rekla je američka ministrica financija Janet Yellen.

Također u srijedu, američki State Department optužio je Moskvu za korištenje raznih nadražujućih plinova tijekom sveopćeg rata protiv Ukrajine, čime se krši Konvencija Ujedinjenih naroda o kemijskom oružju.

Sankcionirane su i tri osobe koje su navodno povezane sa smrću oporbenog političara i kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, koji je preminuo je u ruskom zatvoru u veljači ove godine, u Sibiru.

Kao rezultat novih sankcija, sva imovina osoba pod sankcijama u SAD-u bit će zamrznuta. Američkim državljanima ili osobama koje se nalaze u Sjedinjenim Državama zabranjeno je poslovati sa sankcioniranim tvrtkama i pojedincima.

 

geopolitika.news/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)