SARAJEVO: Općinski sud odbio tužbu Sebije Izetbegović protiv Senata Univerziteta u Sarajevu

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje od 17.3.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović te je Županijski sud Sarajevo donio Rješenje od 23.3.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja, potvrdio je Avazu prof. dr. sc. Muhamed Ajanović, predsjednik Povjerenstva Univerziteta u Sarajevu, koje je utvrdilo da Sebija Izetbegović nije završila postdiplomski studij, te predložilo da joj se oduzme zvanje magistre medicinskih znanosti, što je i prihvaćeno.

Podsjećamo, Sebija Izetbegović je 14. ožujka podnijela tužbu protiv Senata i prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja nakon što joj je Senat Univerziteta u Sarajevu poništio magistarsko zvanje.

Izetbegović je u tužbi tražila poništenja odluke i rješenja kojim se određuje poništenje upisa tužiteljice u Matičnu knjigu magistranata, nakon što je Senat UNSA-e donio odluku o poništenju njenog zvanja magistre medicinskih znanosti.

Izetbegović je tražila odštetu od 31.000 KM.

-Kako sam ranije izjavio Povjerenstvo je radilo u skladu s važećim zakonskim i podzakonskim propisima uvažavajući relevantne i dostupne činjenice a zanemarujući o kojoj se osobi radi pa ne čudi ovakav stav Suda. Ovo je i dokaz da u pravosudnom sustavu postoje pojedinici oslobođeni političkog i/ili svakog drugog utjecaja što je primjetno odlaskom u mirovinu Osmana Mehmedagića te njegovim sankcioniranjem od stane SAD – rekao je za Avaz prof. dr. sc. Muhamed Ajanović.”

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)