F.Lukačin : OTVORENO PISMO MOM DRAGOM DJELATNIKU ANDREJU PLENKOVIĆU

Vrijeme:1 min, 43 sec

 

Kako su sad u trendu otvorena pisma odlučio sam i ja napisati jedno.Pisat ću gospodinu premijeru Andreju Plenkoviću kojem sam poslodavac, uz vas sve ostale koji radite i plaćate porez u ovoj zemlji.

DakleM krenimo…

Draga mama i dragi tata pišem vam ovo pismo s kojim vas pozdravljam.Mi smo svi dobro što isto želimo i vama…Krivo,tako pišem roditeljima u Deutschland.Sad za ozbiljno…

Dragi moj zaposleniće Plenkoviću,dragi moj Andrej.Pišem ti ovo pismo u nadi da ćeš ga pazljivo pročitati.Moram ti odmah jasno kazati da nisam zadovoljan tvojim radom.Tebi je kristalno jasno da mi živimo u tržišnom natjecanju.Onoliko koliko vrijediš,koliko si uspješan na tržištu toliko si i plaćen.Valjda ne moram objašnjavati koliko si ti uspješan.A pogotovo ne moram objašnjavati koliko si za to plaćen.

Prema tome-dabome,izvoli sebi i svojoj neuspješnoj Vladi smanjiti plaću.Na minimalac.Pa kad nešto napravite možemo dalje razgovarati.

Imam još jednu zamolbu,bolje reći zahtjev.Molim te da mi javiš kad bi me mogao primiti.Vidim da si gospodu filmaše primio promptno.A njima sam isto poslodavac,dobro živite na mojoj grbači i u svojim kasnim 40-ima i ranim 50-ima.

Gospodi je obećano svašta.Pa te pitam-temeljem čega? Što su točno napravili da bi nastavili živjeti na mojoj grbači? Ako su tako sposobni,ako imaju toliko nagrada za svoje filmove neće im biti problem sami sebe financirati.Ja im ne želim biti sponzor.Gospoda trebaju shvatiti zakone tržišne ekonomije i primiti se posla.

To vam dragi i mili moji izgleda ovako-Ustaneš rano i kreneš na posao.Tamo te čeka ono što trebaš napraviti kvalitetno i u određenom roku.Točno se zna koliko si plaćen za to.Ne zna se kad ćeš točno dobiti plaću.Moraš platiti doprinose,tj.vas sve skupa koje smo postavili da vodite naše računovodstvo,da upravljate našim novcem.Sjajno vas plaćamo,zar ne?

Pa eto,dragi moj djelatniče Plenkoviću molim te da mi javiš kad bi mogli malko porazgovarati.

Ugodan dan želim.

 

Franjo Lukačin/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “F.Lukačin : OTVORENO PISMO MOM DRAGOM DJELATNIKU ANDREJU PLENKOVIĆU

  1. Plenković je dobio otkaz samo nema tko mu ga uručit, a on se pravi lud i koristi situaciju da i dalje parazitari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)