HNS ponudio prijedlog transformacije Javnog RTV sustava: Hrvati imaju ustavno pravo na vlastiti RTV servis

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Govoreći o prijedlogu HNS-a, Ivan Vukoja je kazao kako su njime htjeli objasniti i dokazati da Hrvati u BiH kao konstitutivan narod imaju pravo osnovati vlastiti javni RTV servis na svome jeziku.

U povodu javne rasprave o modelu održivog ustroja javnog RTV sustava BiH, u petak je u Mostaru održana konferencija za novinare na kojoj su, uz ostale, govorili voditelj Odjela za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Ivan Vukoja te voditelj Pododjela za medije i informiranje HNA-a Ilija Musa.

Na konferenciji je istaknuto kako će na javnoj raspravi, koja će se održati u ponedjeljak u Sarajevu, biti prezentiran HNS-ov prijedlog transformacije javnog RTV sustava BiH namijenjen harmonizaciji i integraciji bh. javnog i medijskog prostora.

Govoreći o razlozima za donošenje ovoga prijedloga, Ilija Musa je istakao kako trenutni ustroj RTV sustava nije zadovoljavajući, ne samo za Hrvate, nego i za ostalu javnost u BiH, navodeći kako je postojeći zakon nelegitiman i protuustavan.

Po njegovim riječima, ustroj javnog RTV sustava treba oslikavati i ustavnu, i društvenu, i političku činjenicu da u BiH žive tri konstitutivna naroda u zajednici s ostalim građanima.

 

Više na stranici:Herceg Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/02/24/hns-ponudio-prijedlog-transformacije-javnog-rtv-sustava-hrvati-imaju-ustavno-pravo-na-vlastiti-rtv-servis/

 

Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo/Herceg Bosna

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)