Zagreb se ponovno zatresao

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Večeras u 20:45 novi je potres zatresao Zagreb. Magnituda mu je bila 2,7 po Richteru, objavila je Seizmološka služba RH.

Epicentar potresa ponovno je bio na dobro poznatom mjestu po tome na području zagrebačkog Markuševca. Prve procjene Europskog mediteranskog seizmološkog centra su bile da je magnituda potresa bila 2,4 prema Richteru, no malo kasnije Seizmološka služba RH objavila da je bio malo jači, odnosno 2,7 prema Richteru. Intenzitet potresa u epicentru bio je III-IV stupnja EMS.

Potresi jačine 2,4 prema Richteru svrstavaju se u slabije potrese, ali građani Zagreba su osjetljivi na potrese od prije par godina, kada je bio jak, pa reagiraju uznemirenošću.

Seizmolog Tomislav Fiket izjavio je da se u zadnje vrijeme opet malo aktiviralo zagrebačko područje. Osjeća se i bilježi se nešto malo više slabih potresa, kazao je.

Podsjetimo, pretprošle noći dva su slaba potresa zabilježena na području Markuševca u Zagrebu.

Prvi potres dogodio se u 1 sat i 55 minuta i bio je magnitude 1,9 prema Richteru. Tri minute poslije, u 1 sat i 58 min seizmografi su zabilježili drugi potres magnitude 2,8. Procijenjeni intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS, odnosno III-IV stupnja EMS, objavila je u četvrtak Seizmološka služba Republike Hrvatske.

vijesti.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)