Rijetko tko je došao do ulaznice za Euro u Njemačkoj/”Hrvati su zatražili dva milijuna ulaznica!”

Vrijeme:2 min, 48 sec

 

Veliki je broj onih koji su htjeli prisustvovati utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Deseci tisuća navijača hrvatske reprezentacije prijavili su se za ulaznice putem UEFA-ine lutrije, a rok da doznaju jesu li baš oni sretnici koji će moći kupiti ulaznice bio je jučer. Onda je krenula drama, jer brojni su navijači ostali uskraćeni za užitak gledanja Vatrenih uživo na njemačkim stadionima.

Hrvati su u Top 5 država po interesu za ulaznice

“Na žalost ili na sreću, hrvatski navijači su među onima koji su zatražili najveći broj ulaznica. Mi smo u top 5 u Europi. Hrvatski navijači su konkretno zatražili više od dva milijuna ulaznica u više od 14 tisuća prijava, tako da je sasvim jasno da od tako velikog broja prijavljenih jako mali broj je mogao dobiti ulaznice, jer svakoj je reprezentaciji pripalo po deset tisuća ulaznica za sve utakmce u prvoj fazi Eura”, rekao je HNS-ov glasnogovornik, Tomislav Pacak.

Iz Saveza poručuju kako je deset tisuća ulaznica odavno pažljivo raspoređeno.

“Od tih deset tisuća ulaznica čak 90 posto je predviđeno direktno u prodaju za navijače, od toga je 75 posto bilo u javnoj prodaju putem ždrijeba, od čega je pet posto rezervirano za klupske navijačke udruge, a deset posto najvjernijim navijačima, odnosno onima koji su u pet godina bili na najviše utakmica hrvatske reprezentacije”, nastavio je

Zadovoljni takvim raspletom su baš najvjerniji navijači.

Najvjerniji dobili pravo prvokupa

Ovaj put smo mi najvjerniji navijači dobili mogućnost prvokupa karata, a dosad to nije bio slučaj, išlo je na sretnu sreću”, rekao je Slavko Husnjak.

Iako je do Eura još četiri mjeseca navijačke pripreme u punom su jeku.

“Dogovoreno je već dosta stvari. Svaki grad domaćin organizira fan zonu, unutar te fan zone bit će i fan zona hrvatskih navijača putem HNS-a i održavati će se i utakmice, tj. turnir između naših protivnika koji su unutar skupina, a tu očekujemo mi domaćina”, dodao je.

Jedan od sretnika koji će Vatrene sigurno bodriti s tribina na utakmci Hrvatske i španjolske je i mladi Zagrepčanin, Nino Budanec.

“Prijavili smo se prošle godine u 11.mjesecu, dobili smo odgovor 25. i 26. da smo dobili karte, odnosno potvrdu da smo platili karte , a karte će doći u mobilnoj aplikaciji od UEFA-e”, ispričao je.

Posljednja šansa dolazi u lipnju

Ima i onih koji su ulaznice dobili na ždrijebu, ali su i vidjeli prigodu za zaradu. Tako su se na raznim internetskim oglasnicima pojavile ulaznice po puno višim cijenama. Na to je upozoravao i nogometni savez.

“Naravno da u toj silnoj želji da budu na utakmci reprezentacije su svi spremni učiniti i platiti mnogo, no mi sugeriramo samo ove službene kanale. UEFA će također otvoriti kanal ovlašteni za preprodaju ulaznica i to je možda platforma gdje bi navijali mogli potražiti ulaznice ako do sada nisu imali sreće”, objasnio je Pacak.

Svi oni koji bi Modrića i društvo htjeli gledati u Njemačkoj imat će još jednu šansu i sreću mogu okušati početkom lipnja, kada je Uefa najavila završnu fazu prodaje ulaznica.

______________________
* Mišljenja iznesena u sadržaju,tekstu,kolumni i komentarima osobna su mišljenja njihovih medija,autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala HB.hteam.org

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti HB.hteam.org i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

hb.hteam.org

⬇️Što vi mislite o ovoj temi?⬇️

⬇️Sviđa ti se ovaj članak,pročitaj? Podijeli ga.⬇️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)