Perkovac/Moramo zapeti protiv Rumunjske, mogli smo to mnogo lakše, ali idemo na pobjedu

Vrijeme:2 min, 31 sec

 

“Austrija je ekipa koja ima glavu i rep, međutim nisu oni sada odlučili nego mi. Niti u obrani nismo bili agresivni kao protiv Španjolske, mora to puno bolje,” dodao je hrvatski izbornik

Nakon uvjerljivih +10 protiv Španjolske, hrvatski rukometaši nisu uspjeli ponoviti tako dobru igru i protiv Austrije. Hrvatska je nakon velike drame odigrala 28-28 protiv Austrije, premda je tri minute prije kraja imala tri razlike, a 30 sekundi prije kraja susreta napad s igračem više.

“Znali smo da će biti teška, rovovska bitka. Prelako smo promašivali 100-postotne prilike. Poveli smo 5-1, imali smo još par zicera, ali smo ih vratili u utakmicu i to nam se tijekom utakmice događalo više puta. Bili su borbeni i stalno su se vraćali. Na kraju kod tri razlike smo imali kontru, koju nismo realizirali i onda se sve zakompliciralo. U zadnjoj minuti smo imali i igrača više, jednostavno bilo je previše grešaka. To nismo radili protiv Španjolske i zato smo dominirali,” kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Goran Perkovac.

“Austrija je ekipa koja ima glavu i rep, međutim nisu oni sada odlučili nego mi. Niti u obrani nismo bili agresivni kao protiv Španjolske, mora to puno bolje,” dodao je.

Nažalost, u završnici utakmice ozlijedio se Ivan Martinović kojem je u jednom padu stradalo rame i upitan je za nastavak prvenstva.

“Vidjet ćemo kakva je dijagnoza, ali za sada je loše, ne izgleda dobro,” istaknuo je Perkovac.

U drugom susretu iz naše skupine Španjolska je pobijedila Rumunjsku sa 36-24. Na ljestvici vode Hrvatska i Austrija sa po tri boda, Španjolska ima dva, dok je Rumunjska bez bodova. U posljednjem, trećem kolu, 16. siječnja sastaju se Hrvatska – Rumunjska, te Španjolska – Austrija.

“Moramo zapeti protiv Rumunjske, mogli smo to mnogo lakše, ali idemo na pobjedu,” kazao je izbornik dodavši: “Vjerujem da ćemo prenijeti dva boda. Mi ćemo dobiti Rumunjsku, a Španjolska Austriju,” naglasio je Perkovac.

Filip Glavaš je istaknuo kako “nismo uspjeli prelomiti utakmicu”.

“Nismo uspjeli prelomiti utakmicu. Marta (Martinović) nam se ozlijedio, možda nas je i to malo šokiralo. Puno toga se događalo,” kazao je Glavaš.

“Znali smo da će biti teško, jer smo protiv Španjolske odigrali savršeno. Borili smo se, sada moramo tražiti izlaz protiv Rumunjske. S nama nikada nije lako, volimo držati naciju na iglama. Ovo ne možemo vratiti, sada se moramo okrenuti prema utakmici s Rumunjskom,” dodao je Glavaš koji je utakmicu zaključio s tri gola.

“Protiv Španjolske smo se emocionalno istrošili i znali smo da će biti teško. Znali smo da će biti agresivni, malo smo pali, razbranili smo golmana i na kraju je bilo neodlučeno. Borili smo se, ali smo promašili previše zicera,” dodao je Marin Jelinić, koji je također zabio tri gola.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)