Plenković će u četvrtak predložiti Ivana Anušića za novog ministra obrane

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare da će za novog ministra obrane predložiti u četvrtak Hrvatskom saboru Ivana Anušića (HDZ), sada župana osječko-baranjskoga i zastupnika u Hrvatskom saboru. On će obje te dužnosti sada morati napustiti. Mjesto ministra upražnjeno je otkako je Plenković u subotu odlučio da zbog krivnje za prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula Mario Banožić više ne će biti ministar u njegovoj vladi.

Ivan Anušić rođen je 13. listopada 1973. u Osijeku. Bio je sudionik Domovinskog rata – hrvatski branitelj. Završio je Kineziološki fakultet u Zagrebu (Viša stručna sprema – viši sportski trener sportske rekreacije). Oženjen je i ima četvero djece.

Tijekom posljednjih šest i pol godina prešao je put od načelnika Antunovca, mjesta pokraj Osijeka, kao pripadnik Hrvatske stranke prava (HSP), do za koji dan ministra obrane Republike Hrvatske. Jedan i pol mandat, do ovog trenutka, bio je na dužnosti župana Osječko-baranjske županije. Istodobno se uspinjao u hijerarhiji HDZ-a. U tu je stranku ušao prije dvanaest godina, 2011., nakon što je napustivši HSP, zbog neslaganja s predsjednikom Antom Đapićem, neko vrijeme bio na lokalnoj razini angažiran kao nezavisni političar. U Hrvatski sabor prvi je put ušao g. 2015., na listi HDZ-a, dok je na čelu te stranke bio Tomislav Karamarsko, a glavni tajnik Milijan Brkić.

Dok je na čelu HDZ-a bio Andrej Plenković, Anušićeva lista na prošlim izborima za Hrvatski sabor u 4. izbornoj jedinici g. 2020. osvojila je osam (od 14) saborskih mandata. Njemu se pripisavalo u zaslugu i to što je HDZ na prošlim područnim i lokalnim izborima osvojio osim mjesta župana i položaj granočalenika Osijeka.

Povezano:

Šiljo: Plenkovićevi trabanti, ulizice i “poturice” uklanjaju posljednje “krhotine” unutarnje demokracije

Svega jedan dan potrajala je nada da u HDZ-u ima ijedno “muško”, osim Plenkovića

Grabar Kitarović nije izgubila zbog poništenih listića, nego zbog Plenkovićeve i Anušićeve opstrukcije u kampanji!

Ivan Anušić za N1: Bio bih puno sretniji da nismo u koaliciji s ovakvim SDSS-om

Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)