Penava o imenovanju Anušića za ministra: Jalov pokušaj zakasnjelog ‘fintiranja’!

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

 

Ivan Penava (DP) prokomentirao je najavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića (HDZ) da će Saboru predložiti imenovanje Ivana Anušića (HDZ) za ministra obrane kao „jalov pokušaj kojim pokušava umanjiti račune koji mu upravo ovih dana dolaze na naplatu“, izvijestili su mediji. Izjavu je dao prigodom okupljanja na otvorenju spomen-ploče „Harrisonovo cvijeće“.

Ivan Anušić za N1: Bio bih puno sretniji da nismo u koaliciji s ovakvim SDSS-om

“Dolaze na naplatu zbog katastrofalnih nacionalnih politika, ali i onih regionalnih, poglavito ovdje u Slavoniji, što još kada začinite koalicijom sa SDSS-om jasno odaje dojam panike koju Andrej Plenković osjeća“, nastavio je predsjednik stranke koja je na hrvatskoj desnici najveći suparnik HDZ-u u Slavoniji. Penava u imenovanju sadašnjeg župana osječko-baranjskog prepoznaje „približavanje parlamentarnih izbora“ kao glavni  razlog, ustvrdivši da Plenković „ovakvom finesom i fingiranjem pokušava zapravo anulirati ili ispraviti sve one pogjrešne poteze koje je vukao u proteklih sedam godina”.

Penava je uvjeren kako Plenkoviću i HDZ-u to ne će biti dovoljno odnosno da mu „ovaj put ne će poći za rukom ostvariti dobre rezultate ni u Slavoniji ni u Hrvatskoj“. Razumljivo je, zaključio je, da „čovjek u njegovoj poziciji pokušava isfintirati ovakve poteze ne bi li još jednom prevario ljude. Siguran sam da je ovaj put debelo, debelo zakasnio s time“.

Ivan Anušić izjavio je u ponedjeljak da mu je “iznimna čast što je predložen za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade” te da je “spreman dati sve od sebe kako bi[smo] očuvali, dodatno osnažili i osuvremenili Hrvatsku vojsku i sve nje[zi]ne sastavnice”. Zahvalio je na potpori stranačkim kolegama i koalicijiskim partnerima, a prije svega predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji mu je ukazao povjerenje.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)