PO DOJAVI OSA-E/Avaz tvrdi da su u Sarajevu uhićene plaćene ubojice iz Srbije, objavio i njihova imena

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Pripadnici MUP-a Sarajevske županije uhitili su jučer u zgradi Sarajevo Towera dvije osobe po Interpolovoj potjernici iz Srbije, saznaje portal “Avaza”.

Osumnjičeni su iznajmila više stanova u samom vrhu ovog objekta.

“Avaz” iz izvora bliskih policiji saznaje da su uhićeni Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Njih je uhitio MUP Sarajevske županije, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila.

Jovanović je se dovodi u vezu s klanom Velje Nevolje, poznatijeg kao Veljko Belivuk, ali i Darkom Šarićem.

Bojan Hrvatin, svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična djela, tijekom svjedočenja u ožujku ove godine, iznio je niz detalja o ubojstvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u srpnju 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba s Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su objavili u studenom prošle godine da je Dušan Jovanović planirao i atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke.

Dušan Jovanović, zvani Giba dovodi se u vezu s vođom “vračaraca” Nikolom Vušovićem Džonijem i suradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom.

Dovodi se u vezu i s Darkom Šarićem. Uhićen je i Darko Dulović.

Apelacijski sud u Beogradu je potvrdio u lipnju presudu Višeg suda i oslobodio Darka Dulovića optužbi za pomaganje u teškom ubojstvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog suradnika Luke Bojovića!

Ove osobe osim Srbije potražuju još neke države. Utvrđuje se što su radili ovdje i koga su planirali likvidirati.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori