Vukovarci slave Dan grada

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

Vukovarci slave Dan grada, u spomen na 3. svibnja 1231. godine, kada je Vukovar dobio status slobodnog kraljevskog grada. Slave i blagdan njegovih nebeskih zaštitnika, svetog Filipa i Jakova.

Pripremljen je bogat program, no većina događaja je zbog jake kiše ili odgođena ili prebačena u zatvorene prostore. Tako jutrost, nažalost, nije kao svih ovih godina do sada Vukovarce probudila skladba na lijepom plavom Dunavu, koja je trebala ulicama grada proći mobilnim razglasom.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odat će se počast svim hrvatskim braniteljima Vukovara. Slijedi sveta misa i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će sudjelovati predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Svim Vukovarkama i Vukovarcima omogućen je besplatan ulaz u sve muzeje, uz predočenje osobne iskaznice. Kao i proteklih godina, prateći goste, mogu besplatno posjetiti Gradski muzej Vukovar, Franjevački muzej, Muzej vučedolske kulture i Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva.

Tradicionalni dio programa Cvjetni korzo na kojem sudjeluju vukovarski vrtići, koji je trebao proći ulicama grada, prebačen je u sportsku dvoranu Danjela Rehaka u Borovu naselju.

U 18 sati je otvorenje šestog Festivala nematerijalne kulturne baštine “Svi ZA jedno hrvatsko NAJ”.

Sav plesni i glazbeni program koji se treba održati na trgu prebačen je u dvoranu Danijela Rehaka, a sajam cvijeća i Eko etno sajam su odgođeni do daljnjega, jer se treba održati na ulicama u središtu grada.

 

vijesti.hrt.hr/Hrvatsko nebo