Medij: veliki štrajkovi unutar SAD-a prijete Bidenovoj kampanji

Vrijeme:56 sec

 

Najnovije vijesti socijalno-ekonomskog karaktera u SAD-u teško da će se svidjeti američkoj administraciji.

Naime, kako piše utjecajni američki medij The Wall Street Journal – WSJ, veliki prekidi poslovanja u Sjedinjenim Državama zbog višestrukih štrajkova doveli su do više od 4 milijuna izgubljenih radnih dana u zemlji u kolovozu. Radi se o najvećem mjesečnom broju od početka 21. stoljeća.

“Američki radnici štrajkaju dinamikom koja nije viđena u gotovo četvrt stoljeća… Prošlog mjeseca velike obustave rada zbog štrajkova rezultirale su s 4,1 milijun propuštenih radnih dana… Ova preliminarna procjena bila je najveća mjesečna ukupna količina od kolovoza 2000.” – navodi se u tekstu WSJ, u kojem su analizirani najnoviji podaci američkog Ministarstva rada.

Navedeni pokazatelji sigurno ne stižu u pravo vrijeme po predsjednika Joe Bidena koji upravo vodi oštru predizbornu kampanju za svoj reizbor na tu dužnost na izborima ujesen iduće godine.

Naime, kako je navedeno u istom tekstu WSJ, osim štrajkova sindikata radnika američke automobilske industrije United Auto Workers (UAW), na stanje su utjecali i štrajkovi Udruženja filmskih glumaca i Saveza televizijskih i radijskih umjetnika SAG i AFTRA.4

 

geopolitika.news/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)