VUČIĆ: Srpsko ratno zrakoplovstvo naoružano je do zuba

Vrijeme:58 sec

 

Nitko nema razloga bojati se Vojske Srbije i njezina naoružavanja, ali ju svi trebaju poštivati, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon nedavne vojne vježbe srbijanske vojske te je ocijenio da je ona desetak puta jača nego što je bila prije 10 godina. Po vatrenoj moći i u ljudskim resursima oružane snage Srbije danas su 12 puta iznad onoga što su imale prije 10 godina, rekao je Vučić u intervjuu za prorežimsku TV Prvu. 

Od Sjedinjenih Država kupljeno je 118 vojnih vozila “Humvee”, dosad ih je stiglo 66 i bit će naoružani domaćim oružjem; od Kine su nabavljeni dronovi CH-3, domaće zrakoplovstvo “naoružano je do zuba”, rekao je Vučić.

“Naša su ulaganja golema, ali o tomu ne želim govoriti”, dodao je, istaknuvši da se Srbija jest odlučila za vojnu neutralnost, ali da mora biti faktor odvraćanja za sve.

“Tko bi danas odlučio napasti Srbiju, morao bi platiti veću cijenu nego godine 1999., poglavito na kopnu”, rekao je Vučić, aludirajući na NATO-ovo bombardiranje Srbije, kojim su prekinuti srpsko-albanski sukobi na Kosovu.

Vučić je istaknuo da Srbija s NATO-om danas ima dobru suradnju, profesionalan i korektan odnos.

 

HMS/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)