PREDSJEDNIK SRBIJE VUČIĆ/Odgovorit ću Bećiroviću temeljno i ozbiljno, želimo mir s Bošnjacima

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je potreban “dublji i ozbiljniji odgovor” na istup bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića u Srebrenici, “od kvalifikacija koje bi mogao uputiti da bi netko bio zadovoljan”.

“Ja ću najvjerojatnije sutra uvečer ili prekosutra dati svoj puni odgovor. Za nas je važno da mi ne želimo da prijetimo nikome za razliku od nekih koji izravno ili neizravno prijete nama. Mi želimo s Bošnjacima imati mir u slozi, i ovde u Srbiji i na Balkanu”, rekao je Vučić. On je novinarima poslije obilaska radova na izgradnji brze ceste od petlje Požarevac, preko Velikog Gradišta do općine Golubac, rekao da će “spremiti temeljan odgovor na više pitanja i pitanja na koje je odgovore sam davao Bećirović”.

Vučić je danas izjavio i da ministarstvo financija SAD nije uvelo sankcije protiv šefa Sigurnosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina zbog bilo kakvog kriminala i korupcije, već zbog njegovog odnosa prema Rusiji.

“Nije pronađen kokain u Vulinovom uredu već u Bijeloj kući, imaju se oni kakvim istragama baviti. Ali je strašno važno da se provede istraga, mislim da ima neki opći član koji oni koriste da nešto napišu”, rekao je Vučić na pitanje hoće li Vulin ostati na mjestu šefa BIA-e i hoće li se nadležni organi baviti optužbama protiv njega.

Vučić je tijekom obilaska radova na izgradnji brze ceste od petlje Požarevca, preko Velikog Gradišta do općine Golubac, najavio da će “sutra temeljno govoriti o tome, njegovoj poziciji i poziciji države Srbije”.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)