Pravosuđe u štrajku osim kada je obračun s hrvatskim ponosom u pitanju

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

S ovakvim pravosuđem Hrvatska nigdje doći ne će – što je valjda i cilj

Otome u kakvom je Aleksandar Vasiljevićkatastrofalnom stanju hrvatsko pravosuđe, ne treba trošiti puno riječi. Sjetimo se samo posljednjeg slučaja s „posvajanjem“ afričke djece, s grozomornim pojedinostima o kojima su pojedini mediji opširno pisali. Ili (ne)suđenju za ratne zločine devedesetih te tihoj amnestiji cjelokupnog vrha JNA provedenoj posljednjih desetljeća. No da može i gore, pokazuje sljedeća vijest po kojoj se sada Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku sjetilo podignuti optužnicu protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Svima je jasno kome smeta Hrvatska nogometna reprezentacija zbog svojih planetarnih uspjeha i Luka Modrić koji je postao svjetska nogometna ikona. Pa kako se ovu instituciju nije moglo srušiti na nogometnim trLuka Modrićavnjacima, potrebno je to učiniti na drugi način. Pa smo imali kukasti križ na Poljudu. Pa smo isključivali mikrofone na dočeku. A sada imamo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, koje se, kako piše Jutarnji list, sada sjetilo podignuti pred Općinskim sudom u Osijeku optužnice protiv Dejana Lovrena i Luke Modrića.

O pojedinostima iz optužnice samo ćemo kratko reći da se radi o slučajevima koji svoje podrijetlo vuku iz vremena dok su Modrić i Lovren igrali u Dinamu i nastojali ostvariti međunarodne karijere, dok je klub vodio Zdravko Mamić. Tada su razna državna odvjetništva bila potpuno nezainteresirana za način na koji se vodio kultni hrvatski klub, ali i mnogi drugi hrvatski klubovi. Nezainteresirana su naravno i danas, ništa se tu promijenilo nije. Suština i poruka koju se želi odaslati jest u tome da Luka Modrić i Dejan Lovren nisu igrali za Hrvatsku, ovakvih problema sigurno ne bi imali.

 

hkv.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)