Tišina nakon sastanka trojke i HDZ-a u izaslanstvu Europske unije

Vrijeme:59 sec

 

Sastanak izaslanstva HDZ-a i Trojke koji je održan u Izaslanstvu Europske unije u Sarajevu je završen. Nakon sat i pol, koliko je trajao sastanak u izaslanstvu EU, lideri Trojke i HDZ izignorirali su novinarske ekipe, koje su očekivale odgovor, između ostalog ima li dogovora oko sudaca Ustavnog suda BiH kojeg bi trebao izabrati Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

Samo je predsjednik SDP Nermin Nikšić rekao da postoji dogovor: ”Dogovorili smo se da ne dajemo izjave.”

Sastanak nije bio službeno najavljen. Na sastanku su bili HDZ-ovi Dragan Čović i Borjana Krišto, Denis Zvizdić iz Naroda i pravde, iz Naše stranke Edin Forto te iz SDP-a Nermin Nikšić i Nerin Dizdar. Podsjetimo, ovaj sastanak Čović je najavio tijekom prošlog tjedna. ”Bit će održani sastanci s europskom i američkom administracijom oko svih problema i zakona za koje smo uvjereni da već danas mogu biti u parlamentarnoj proceduri”, rekao je tom prilikom Čović.

Inače, mediji su najavljujući ovaj sastanak istaknuli da su teme aktualna politička situacija u FBiH, ali BiH. Važno je napomenuti i da Zastupnički dom Parlamenta FBiH nije zasjedao od 28. travnja odnosno od dana kada je izglasana nova Federalna vlada.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)