Jako dobro priopćenje i poruku je HNS poslao Benjamini Karić, pogledajte što su joj poručili

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 48 sec
 

 

Cijeli dan pišemo o situaciji koja je pogodila jednu katoličku obitelj u Sarajevu gdje im je zaprijećeno kalašnjikovim jer slave Božić i usude se to istaknuti adventskim vijencom na vratima stana. 

Krajnje bijedno na tu situaciju je reagirala sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić koja je je za sve, ukratko, optužila Zorana Milanovića i njegove izjave o Srebrenici. Osvrnimo se malo i na izjavu hrvatskog predsjednika o Srebrenici, čisto radi podsjećanja javnosti.

Milanović je još ljetos, 11. srpnja, na dan kada se obilježava srebrenički genocid javno pokazao što o tomu misli. U međuvremenu je samo kazao da taj genocid nije isti kao Holokaust i da Srbi kolektivno ne trebaju snositi krivnju genocidaša kako ih sarajevska politička kvazielita naziva.

Elem, to je zasmetalo mnogima u političkom Sarajevu pa i Benjamini Karić koja je doslovno opravdala prijetnju ubojstvom katoličkoj sarajevskoj obitelji zbog Milanovićeve izjave.

O svemu se izvrsnim priopćenjem oglasio Hrvatski narodni sabor u BiH, a priopćenje prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervncija:

Šovinistički napad na imovinu katoličke obitelji i prijeteće poruke “šaranja kalašnjikovom” zbog isticanja simbolike Božića na svojim kućnim vratima prikazuje realnost svega što je Sarajevo postalo i svega onoga što (više) nije.

Sramna reakcija koju su gradske vlasti na čelu s gradonačelnicom Karić pokazale na ovaj fašistički čin napada na vjersku simboliku poražavajuća je i tužna činjenica.

Podsjećamo gradonačelnicu Karić da se 25. prosinca u “kalendarskoj godini” obilježava katolički blagdan Božića, porođenja Krista kojeg katolici, ali i svi kršćani diljem svijeta s posebnom radošću obilježavaju. S obzirom da gradske vlasti Sarajeva nisu nikada ni organizirali Advent i predbožićne događaje shvaćamo da ne poznaju naše tradicije, ali da pri tome skreću odgovornost i krivicu za ovaj čin na nekoga drugog, još je licemjerniji potez.

Pokušaj minimiziranja ovog sramnog čina direktne uzurpacije katoličke obitelji zorno prikazuje politički mentalitet koji sve nepripadnike većinskog konstitutivnog naroda i vjere žele svesti na građane drugog reda.

Očekujemo i od “probosanske građanke” Karić, ali prije svega od gradonačelnice Karić, da u najmanju ruku, posjeti napadnutu obitelj i istakne potporu u ovom božićnom razdoblju. Takav potez bi bio minimum da se ovakve stvari više nikad ne ponove.

Bild.ba/https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.