Politički gaf ili podvala novom mostarskom gradonačelnika – sa Željkom Komšićem na otvaranju vjetroelektrane “Podveležje 1″

Vrijeme:58 sec

Zbilja je bilo politički neukusno gledati današnje slike s otvaranje vjetroelektrane Podveležje 1.

Jedan pozitivan događaj kao što je otvaranje infrastrukturnog energetskog projekta u zemlji gladnoj investicija i pogotovo investicija u nove kapacitete alternativne izvore energije, se pretvorila u politički kiks novog mostarskog gradonačelnika Marija Kordića. Naime na otvaranju vjetroelektrane je bio i Željko Komšić uzurpator pozicije hrvatskog člana Predsjedništva i koji je pri tom držao govor, iako Predsjedništvo BiH nema nikakve veze s ovlastima u gospodarstvu, piše Dnevnik.ba.

Željko Komšić je simbol političkog obespravljivanja bh. Hrvata i simbol hegemonističkih pokušaja bošnjačke politike da politički ovlada Federacijom BiH i marginalizira utjecaj autentične politike bh. Hrvata.

Komšić je bio najavljen na događaju, tako da je Mario Kordić bio upoznat da će uzurpator pozicije hrvatskog člana Predsjedništva BiH biti službeno prisutan na događaju. Zbilja novom mostarskom gradonačelniku se ovo nije smjelo dogoditi.

Radi li se o gafu gradonačelnika ili o zakulisnim igrama organizatora – doznat ćemo narednih dana.

Vjetroelektrana Podveležje, instalirane snage 48 MW s godišnjom proizvodnjom 130 GWh električne energije, prvi je vjetropark Elektroprivrede BiH i predstavlja doprinos kompanije opredjeljenju EU za povećanje udjela proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)