U čemu je za Hrvatsku korist od njih?

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

 

Izjava Mostova kandidata za gradonačelnika Zagreba Zvonimira Troskota da HOS-ovce treba “eliminirati i procesuirati” izazvala je toliko negodovanja u domoljubnim redovima, ali i među samim mostovcima, da se Troskot ispričao “svim HOS-ovcima, svim braniteljima i članovima njihovih obitelji” zbog te svoje “nepromišljene izjave” i pojasnio da je htio upozoriti na prikrivanje aktualnih problema nametanjem ideoloških rasprava. 

U pomoć mu je pritekao o-svemu-sve-znajući i k tomu nezavisni mostovac i kolega mu Nino Raspudić. Izjavio je kako mu se čini da je incident u Maslenici dogovoren između vladajućih kako bi se ta tema dovela u žarište predizborne kampanje za lokalne izbore: “Vidimo sada u kampanju da se ponovno povlači pitanje ’Za dom spremni’. Svaki put kad su izbori događaju se slične stvari. Izgleda kao da je dogovoreno između predsjednika i vladajućih.” A kad su ga pitali o HOS-u, odgovorio je da “mi cijenimo sve naše ratne postrojbe”.

Usput se Raspudić i potužio jer mostovci nisu pozvani na sastanak saborskih klubova o zabrani ustaških simbola. Unatoč tomu što su oni, kako je rekao, „antitotalitaristička stranka“, što po njegovim riječima znači: „da smo protiv Ante Pavelića i Josipa Broza Tita”. Staviti u isti red Pavelića, koji se borio za hrvatsku državu, i Tita, koji se borio za jugoslavensku državu, to je očito vrhunac one „političke korektnosti” s kojom je Raspudić uspio godinama biti pozivan nastupati u emisiji HRT-a i pisati u „Večernjem listu”, bez obzira na to tko je bio na vlasti.  

To što je Raspudić sada rekao nije nikakvo iznenađenje. On podupire Troskota koji je podupro Milanovića kad je ovaj odbio sudjelovati u obilježavanju obljetnice VRO „Maslenica ’93”. A sam Raspudić tvrdio je g. 2016. da je, nakon Tuđmana, Zoran Milanović najveći hrvatski državnik! Čini se da se taktika ’daj desni žmigavac i skreni ulijevo’ uvijek isplati. I Troskot i Raspudić danas su zastupnici u Hrvatskom saboru zahvaljujući glasovima onih koji nikada ne bi izjednačili Pavelića i Tita i glasovima pokojeg naivnog katolika. A u čemu je za Hrvatsku korist od njih i takvih…, to je za drugu i mnogo dužu ’priču’.

 

MO/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)