ČOVIĆ: Županijama ide 50 posto novca namijenjenog FBiH; DODIK: Žao mi je što ovo nismo mogli sami

Vrijeme:1 min, 19 sec

NAKON DOGOVORA S MMF

Predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a, Dragan Čović i Milorad Dodik komentirali su dogovor koji je danas među bh. liderima otključao kreditni aranžman MMF-a za pomoć BiH u sanaciji posljedica uzrokovanih koronavirusom.

Čović se zahvalio veleposlanicima bez kojih, kako kaže, ne bi ni bilo dogovora o 330 milijuna eura, prenosi Klix.ba.

“Dijelit će se 38 posto za RS, 62 prema FBiH, s tim da će po pola postotka od entiteta ići Brčkom. Što se tiče FBiH, 50 posto ide županijama i 50 posto razini Federaciji BiH”, rekao je Čović dodavši kako trenutno zasjeda Fiskalno vijeće kako bi formalno odobrilo kredit.

On je kazao da buduća Koordinirajuća skupina za socijalno-ekonomsko područje treba biti malobrojna i da tu mora biti predsjedatelj Vijeća ministara, te ministri financija i ljudi koji se bave ekonomijom.

Dodik je kazao kako je Koordinacijska skupina važna, ali da je, čini se, najvažnija koordinacijska skupina koju čine, on, Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

“Dobro je što neće doći do blokade i što smo u zadnji momenat stigli na sjednicu. Dobro je što će ta sredstva doći kako je predviđeno. Uz zahvalnost veleposlanicima, za BiH bi bilo bolje da smo sami sve učinili i da nije bilo intervencija”, zaključio je Dodik.

Podsjećamo, lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a u prisustvu entitetskih premijera, predsjedatelja Vijeća ministara BiH i državnog ministra financija nakon višesatnog sastanka s dužnosnicima EU i MMF-a postigli su dogovor o aranžmanu u visini od 330 milijuna eura kredita za borbu protiv krize izazvane koronavirusom.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori