ČOVIĆ I DODIK: Ponovni susret za 15-ak dana, uključujući i treću stranu, kako bi se finalizirao dogovor o Vijeću ministara

Vrijeme:1 min, 44 sec
Možda sam preoptimističan, ali duboko vjerujem da je krajnje vrijeme da formiramo Vijeće ministara BiH, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, nakon sastanka izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a u Mostaru, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

 

“Što se tiče suradnje, naše dvije stranke su se dogovorile da ovaj naš intenzitet prenesemo na sve razine i organizacije kako bi se otklonili problemi u pojedinim područjima. Prezadovoljni smo našim razgovorom i vjerujem da ćemo brzo biti u prilici da imamo Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu u punom kapacitetu”, rekao je Čović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik složio se u ocijeni sjajne suradnje dviju stranaka zbog suglasnosti o mnogim stvarima, procedurama i rješenjima.

“Imao sam priliku upoznati Čovićev tim s namjerama RS-a vezano za zaključke NSRS-a o kršenju Daytonskog sporazuma koje namjeravamo provoditi u dinamici koja bude realno moguća”, istaknuo je Dodik.

On je kazao da HDZ i SNSD imaju suglasnost o formiranju Vijeća ministara i da se oko toga nisu morali dogovarati ponovo.

Napomenuo je da s Čovićem slaže u svemu, a jedino ne dijeli optimizam oko brzog formiranja Vijeća ministara.

– Volio bih da sam optimist poput Čovića, ali “zezatori” iz Sarajeva to mi onemogućavaju – rekao je Dodik i dodao – Srest ćemo se ponovo, vjerujem u sljedećih 15 dana i pokušat ćemo sve završiti, rekao je Dodik.

Čović je još jednom prokomentirao situaciju u Aluminiju ocijenivši da će sljedeći tjedan biti jasnija situacija u ovoj kompaniji.

“Razgovarao sam s predstavnicima Uprave Aluminija i dogovorili smo se da se sljedeći tjedan sastanemo s potencijalnim investitorima. Situacija je složena i teška, ali na nama je da izvršimo sva obećanja koja smo dali zaposlenicima. Jedan investitor je nagovijestio stotine milijuna maraka ulaganja, zapošljavanje dvostruko više ljudi. Sljedeći tjedan će biti jasniji”, rekao je Čović.

Dodik se također kratko osvrnuo na situaciju u Aluminiju i rekao da mu se čini da pojedinci iz Vlade FBiH blokiraju određene procese.

Dodao je da je sjajna vijest da su danas Elektroprivreda HZHB i Elektroprivreda RS potpisali sporazum vrijedan 100 milijuna KM.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)