PHB Priopćaj br. 8.: Sastanak PHB – Most nezavisnih lista

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

Priopćaj br. 8

U Zagrebu, 25. listopada 2018.

 

Sastanak PHB – Most nezavisnih lista

U četvrtak, 25. listopada predstavnici Poticajne skupine za osnivanje stranke „Pokret za hrvatsku budućnost“ dr. Ante Birin i Zdravko Gavran sastali su se s predstavnicima Mosta nezavisnih lista dr. Božom Petrovom, Nikolom Grmojom, Mirom Buljem i Antom Čikotićem. 

U duljem, otvorenom i srdačnom razgovoru utvrđen je prijedlog za međusobnu suradnju i potporu u sljedećem razdoblju. Suradnja bi se ostvarivala u svim zajedničkim programskim točkama i poradi postizanja zajedničkih ciljeva. Oni su podređeni najvišemu cilju, a to je stvarna dobrobit hrvatskoga naroda, svih građana i same hrvatske države te preokretanje negativnoga stanja i prijetećih trendova u pozitivne i afirmativne. 

Radi što skorijeg dosezanja točke ključnog preokreta i autentičnoga te učinkovitoga zastupanja sve neizvjesnijih životnih interesa hrvatskih ljudi i samoga dugoročnog opstanka hrvatskoga naroda u Hrvatskoj i drugdje gdje ostvaruje svoja skupna legitimna prava, nužna je suradnja stranaka, skupina i osoba kojima je taj ideal pred očima i kojima je to misao vodilja. 

Konkretni oblici suradnje etablirane i respektabilne političke stranke Most i političke inicijative „Pokret za hrvatsku budućnost“, koja je još u začetcima, ali privlači sve veću pozornost, utvrđivat će se i usklađivati, nakon što se provedu zasebne interne konzultacije, s punim međusobnim povjerenjem, na primjerene i svrhovite načine i u svim usuglašenim područjima. Zajednički problem jest Hrvatska koja frustrira i odgoni vlastite državljane. Zajednički cilj nije nam ni „desna“, ni „lijeva“ ni kaotična Hrvatska,  nego okupljanje raspršenih snaga i skupina, čestitih i vrijednih osoba, stručnjaka i idealista. Cilj nam je sinergija stvaralačkih energija, integracija onoga najvrjednijega te ostvarivanje temeljitog preustroja društvenih odnosa. Smatramo da se do toga može doći isključivo putem političkog angažmana, ali i razvijanja svijesti među građanima o tomu kakve su politike svima nama i zajedničkoj nam državi za budućnost najpotrebnije i najprimjerenije.

PHB, Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)