PRST U OKO HRVATIMA U BiH: Majorizatori Bernardićevih sunarodnjaka u BiH na konvenciji SDP-a Hrvatske

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

 

Nermin Nikšić predvodi izaslanstvo SDP BiH, koja prisustvuje sedmoj Izvještajno-tematskoj Konvenciji Socijaldemokratske partije Hrvatske, koja se održava u Zagrebu.

 

U obraćanju delegatkinjama i delegatima Konvencije Nikšić je, kako je objavljeno na internestkjoj stranici SDP BiH,  naglasio da stranke ljevice moraju njegovati progresivne vrijednosti po kojima su prepoznatljive i insistirati da društva u kojima živimo stoje na temeljima pravde, jednakosti, solidarnosti i slobode za sve građane.

Posebno je naglasio dosadašnju suradnju dvije sestrinske partije, te potrebu dalje izgradnje i unaprijeđenja odnosa socijaldemokrata u regiji.

Na skupu socijaldemokrata Hrvatske, koji danas usvajaju novi Program, Nikšić je najavio pobjedu SDP BiH na predstojećim općim izborima u BiH.

“Vi u Hrvatskoj imate jedan HDZ i svi znamo kakve probleme imate. Mi u BiH, nažalost, imamo tri HDZ-a: bošnjački, hrvatski i srpski. Zamislite onda koliko mi imamo problema. Pobijedit ćemo i mi i vi, ali će naša pobjeda biti tri puta teža, ali i slađa”, poručio je Nikšić u Zagrebu.

Tijekom boravka u Zagrebu delegacija SDP BiH, koju pored Nikšića čine predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović i politički direktor Damir Mašić, imat će niz bilateralnih susreta s predstavnicima sestrinskih stranaka iz regije i Europske unije.

Teme razgovora će, pored saradnje u okviru Partije europskih socijalista, biti vezane i za političku situaciju u BiH i predstojeće izbore.

Bivši predsjednik SDP Hrvatske, prekinuo je odnose s SDP BiH nakon što je ta stranka po svom članstvu i politici domananto bošnjačka i nakon što je uspostavila vlast u Federaciji BiH zajedno sa SDA-om bez predstavnika stranaka koje su dobile 90-postotnu podršku Hrvata u BiH, a njezin kandidat Željko Komšić u dva navrata bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Aktualni lider SDP Hrvatske Davor Bernardić pred tim činjenicama stiskao oči. -Koliko znam SDP BiH je građanska stranaka koja u svojim redovima okuplja sve bez obzira na nacionalnost, vjersku ili bilo kakvu drugu pripadnost. U dobrim sam odnosima sa SDP-om BiH, tako će i ostati dok god se zalažu za modernu, uljuđenu, civiliziranu, građansku, proeuropsku BiH, s ravnopravnim statusom svih naroda i manjina. To ne znači da ja neću biti korektan prema bh Hrvatima, izjavio je nedavno Bernardić za Dnevnik.ba, gurajući svojim slijepilom prst u oko svojim sunarodnjacima u BiH.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)