Z . VUKOVIĆ : POLITIČKA KOREKTNOST

Vrijeme:8 min, 39 sec

 

 

Uoči Hoda za život zagrebačke fontane su zacrvenile od stida. Protivnici života su obojili vodu u fontanama, a pored obojenog mjesta stavili su žičane vješalice. Ne znam kako će na ovu zlu namjeru reagirati osamnaest veleposlanika u RH koji su preko medija poslali poruku hrvatskoj javnosti da nije dovoljno dobronamjerna prema LGBTŽNj… zajednici. Izrazili su također svoju „duboku zabrinutost“ što slučaj „suzavac“ nije riješen. Zašto to, jednostavno, nisu pitali „brku“ još dok je „šarafio“ hrvatsku policiju, pretvarajući je u miliciju? Još izvještiše, uvaženi veleposlanici, da su na svoja veleposlanstva objesili zastave duginih boja.

Kako jadno. Znaju li oni da je manipulator, otac laži, stručnjak da se sve okrene naopako.

Duga je sveti znak saveza Boga i čovjeka koju je Bog dao Noi. Postanak 9:12-15.

I reče Bog: „A ovo je znamen Saveza koji stavljam između sebe i vas i svih živih bića što su s vama, za naraštaje buduće: Dugu svoju u oblak stavljam, da zalogom bude Savezu između mene i zemlje. Kad oblake na zemlju navučem i duga se u oblaku pokaže, spomenut ću se Saveza svoga, Saveza između mene i vas i stvorenja svakog živog: potopa više neće biti da uništi svako biće:“

Nakon objave veleposlanika, došla je sasvim drugačija obavijest. Međunarodna organizacija za prava LGB… osoba objavljuje svake godine „indeks duge“ o percepciji prava ovih osoba u raznim zemljama. Na toj listi Hrvatska zauzima jedanaesto mjesto, a iza nje je ostala Slovenija, Crna Gora, Albanija i Švedska čiji su nam veleposlanici „očitali bukvicu“.

Iako, najprije dozvoljen, koncert Marka Perkovića Thompsona u Mariboru je otkazan pod silnim pritiskom, uglavnom antifa i srodnika iz domovine, dežele i otadžbine. Postoji naznaka da se održi u bliskoj budućnosti jer je slovenska domoljobna javnost reagirala.

Na upit portala narod.hr Veleposlanstvu RH u Sloveniji jesu li reagirali na odluku o zabrani koncerta Thompsonu dobili su odgovor: Ljubazno Vas molimo da se svojim upitom obratite Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH, Uredu glasnogovornika.

Koja je onda uloga veleposlanstava i dotičnih veleposlanika?

A među poznatim i nepoznatim „siledžijama“, ističe se osoba koja je rođena u Ljubljani, a koja je u Hrvatskoj postala poznata po „suočavanju s prošlošću“. Nešto ipak ne štima, jer se osoba, kao javna aktivistica, nije suočila ni s vlastitom prošlošću pa se ne zna ni tko je ona zapravo, koje je škole završila, tko su joj roditelji.

Ali se zna da je dobro i obilno financirana od ovih veleposlanstava koji su tu da nas Hrvate „podučavaju“ političkoj korektnosti. Dakle, organizaciju koju je osnovala Ljubljančanka, financirano je od:

⦁ AED- akademija za obrazovanje i razvoj,
⦁ Delegacija EU u RH, Europska komisija, EU, OSCE,
⦁ Fondovi Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške,
⦁ ICMP-Međunarodna komisija za nestale osobe,
Institut otvoreno društvo, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva,
⦁ ITF- Radna skupina za međunarodnu suradnju o holokaustu, sjećanju i istraživanju, Microsoft/TechSoup, Profil International d.o.o.,
⦁ Ministarstva RH: kulture, znanosti, obrazovanja i sporta,
Ministarstva vanjskih poslova: Kraljevine Norveške, Kraljevine Nizozemske, Švicarske Konfederacije,
⦁ Quaker Peace and Social Witness,
⦁ TASCO-tehnička pomoć organizacijama civilnog društva,
The Balkan Trust for Democracy,
⦁ UNDP- Program UN za razvoj,
⦁ Uredi: za ljudska prava Vlade RH, za udruge Vlade RH,
⦁ USAID-Razvojna agencija SAD,
⦁ Veleposlanstva: Finske u RH, Kanade u RH, Kraljevine Norveške u RH, Kraljevine Švedske u RH, SAD-a u RH, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Srbiji,
⦁ Zaklade: Charles Stewart Mott, Friedrich Ebert, Heinrich Boell, Robert Bosch.

Ovo je samo dio financijera koje daju sredstva jednoj udruzi. A što je sa svim ostalim? Udruženi u Platformu 112, oni djeluju uglavnom „politički korektno“. S njima čak surađuju i „svemoćni“ sindikati.

 

 

Ova se ekipa diže na sve četiri kada su u pitanju interesi Hrvatske, a nikada se nije suočila s agresorima i njihovim zločinima počinjenim u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata. Čak što više, rugaju se i blate ga.

 

 

Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deur kazao je: “Documenta je uspjela preko Bojana Glavaševića i Predraga Matića diskreditirati hrvatske branitelje i Domovinski rat. Zbog toga smo jako tužni i ne mogu vam objasniti kako hrvatski branitelji pate kao ljudi zato što se Bojan Glavašević i Predrag Matić na takav način ponašaju. Uspjeli su u tome da od njih naprave dirigentske palice razne nevladine organizacije koje žele izjednačiti Domovinski rat, staviti ga kao građanski rat”.

Ipak, Aktivistica, je za svoje djelovanje dobila priznanje RH od „bljedolikog“, pa čak i Alternativnog Nobela za mir i čitav niz drugih priznanja.

Ne bi njihovo djelovanje bilo tako napadno da ih ne podržava i Vlada RH. Tako je ministar Tolušić predstavio Zakon o zaštiti životinja, u kome se navodi da će lokalna zajednica udomiti napuštene pse, mačke (a možda i štakore). Dobio je silne pohvale, a Zakon mora i u Sabor.

I dok oni tako zbrinjavaju ćukce i kojekakve „nevladine udruge“, nemaju novaca za opremu laboratorija za djecu oboljelu od teških bolesti. Održan je koncert pomoći „Vi niste sami“. Izaslanica Predsjednice Renata Margaretić Urlić rekla je kako po ovakvim humanitarnim akcijama RH prednjači u EU, a ministra zdravstva Milan Kujundžić istakao je kako je ponosan na sve gledatelje i slušatelje HRT-a koji su pokazali veliko srce te svojim pozivima omogućili uspjeh ove humanitarne akcije.

Da, Hrvati imaju veliko srce i uvijek su spremni pomoći, a da vladajući nisu davali „antifa besposličarima“ novce, laboratorij je mogao biti davno opremljen.

 

 

No, bitno je biti politički korektan.

U petak, 19. svibnja, naši maturanti su se oprostili od srednje škole. Na Trgu bana J.J. pjevali su „Lijepa li si“, a putem su do Bundeka, nosili trobojnicu. Neki mediji su „zaurlali“, ali evo što im je npr. novinarka Mirjana Hrga na svom facebook-u odgovorila.
Koliko “fašista” u Zagrebu Centar grmi od maturanata koji pjevaju “Lijepa li si …”
P.S.: Nisu krezubi I “seljački” odjeveni, izgledaju urbano, izgleda da samo vole svoju zemlju.

 

Dobro se sjećam 16. 11. 2013., kad su naši generali Gotovina i Markač oslobođeni. Tada smo svi strepeći isčekivali ishod. Kad su pročitali oslobađajuće presude, cijela moja škola (oko 500 učenika) kliknula je u jedan glas kao kad se postigne najbolji gol repke. Popodnevna smjena išla je na doček na Trg, samoinicijativno. Slično je u Hodu za život: veliko mnoštvo mladih, unatoč „plaćenicima“, ista šačica napada i provokacija, ali manje od 1 ‰ u odnosu na hodače za život. To je teror velike manjine nad većinom.

Ivan (facebook) • Htjeli su medijsku pažnju, dobili su ju. To je biznis. Bez ovakve propagande Soros ne daje novčiće. Ja ih razumijem. Oni moraju lagati, izvrtati istinu.. jer to je sve što imaju. To je komunistička revolucionarna škola.

 

 

 

Da, baš iz te komunističke škole rodila se i politička korektnost (engl. political correctness-pc). Tako su sa službenih fotografija boljševici micali nepoćudne. Događalo se to i Titovim komunistima. Brisali su Hebranga, Đilasa, Rankovića – kad su došli u nemilost „ljubičice bijele“ i partije.

Sam izraz počela je koristiti nova ljevica u SAD-u sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Sredinom osamdesetih preuzimaju ga feministice, borci za „ljudska prava“, Soros i njegovi plaćenici, „progresivci“, genderisti. Ako se ne slažete s njihovim idejama, prilijepit će vam etiketu: fašist, ustaša, homofob…

Nije to samo kod nas. Neki naši novinari udružili su se s politički korektnim novinarima iz SAD, pa optužuju Trumpa, bez dokaza, nazivajući ga rasistom i šovinistom. Malobrojni, koji o tome ima drugačiju informaciju, je novinar Borislav Ristić. On piše: „Sad je Comey u klopci, a pojavljivanje nekakvih njegovih bilješki u medijima samo mu jače steže omču oko vrata. Ako podrži medijske interpretacije, bilješka na papiriću, u kojoj kaže da je Trump izrazio `nadu` da će s istragom sve biti u redu, onda bi to značilo da je lažno svjedočio pod istragom, za što je predviđena zatvorska kazna. Ako pak ne podrži interpretaciju i ostane pri iskazu koji je dao pred Kongresom, otvara Trumpu vrata za raskrinkavanje igre koju je Comey igrao s Obamom oko izbornih manipulacija – za što je predviđena puno veća zatvorska kazna. Navodno je i sam Bill Clinton voljan svjedočiti o tome pred sudom. I to je cijela igra koju treba pokriti medijska prašina koju su podigli mediji pod Obaminim utjecajem. Panika je u kući Obaminih. Nakon što je smijenjena glavna tužiteljica Loretta Lynch, sada je smijenjen i Jim Comey i vrata istrazi Clintonovih i samog Obame su otvorena. To je ono što će uslijediti kad se ova prašina slegne.“

A Obama je dobio Nobelovu nagradu za mir na početku svog mandata samo zato što je tamnoput (pc Afroamerikanac). Ničim ju nije opravdao. Naprotiv. Tijekom svog predsjednikovanja naredio je da se baci 26 000 bombi na suverene zemlje.

Vidjet ćemo ishod.

 

Koliko ide da „korektnost“ vidi se i po liku iz crtića Lucky Luke-a (kod nas Talični Tom) kojemu su umjesto cigarete, koju je vječno imao u ustima, stavili neku suhu grančicu.

Slično su učinili strastvenom pušaču glumcu Humphreyu Bogartu i glumici Ingrid Bergman samo što njima nisu dali grančicu u usta. Izbrisali su samo cigarete.

 


Predsjednik Tuđman nije držao do političke korektnosti kao oni koji su došli poslije njega. Jedino Predsjednica, ipak, odskače od svih. Franjo je dobro znao tko su „žuti, crveni i zeleni vragovi“. Zato nije bio omiljen među „belosvetskom svitom“. Danas napadaju Orbana, a on sam kaže da se domoljublju naučio od Tuđmana.

E, da su se od njega učili naši državnici!

Lijepu poruku im je dao biskup Egidije Živković, gradišćanski Hrvat, na sv. misi u Stepinčevoj katedrali:

„ Mi trebamo, naš narod, i naša Crkva treba vjeru, jezik, kulturu, ali i dvije vrijedne ruke s kojima obogaćujemo i izgrađujemo naše društvo, našu Crkvu, ali isto tako koje ne zaboravljamo sklopiti na našu molitvu. To je velika tajna, jedno veliko otajstvo radi kojeg su se gradišćanski Hrvati petsto godina ovako dobro održali. Zašto nas još ima, ja u 18. koljenu, a mlađi od mene u 19.? Jer, smo uvijek bili usko vezani uz Crkvu, uz vjeru i tamo našu vjeru gajili, živjeli, svjedočili, ali isto našu materinsku riječ, našu gradišćansku prekrasnu bogatu kulturu. To nismo samo za sebe držali, nego smo s tim obogatili, a i danas obogaćujemo većinski narod s kojim živimo bili u Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj. To je ono bogatstvo koje imamo, koje nosimo i koje trebamo kao dragocjeno blago i našoj djeci, našim unucima prenijeti. No, od vremena do vremena je potrebno da se vratimo na naše izvore, da se tamo napijemo zdrave i čiste vode za dušu i za tijelo, za vjeru i za zdravu narodnu svijest”.

 

 

Zorica Vuković /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)