Gosti platformaši Bujančeve Bujice . Tko je sljedeći ..Možda Zukan Helez !?

Vrijeme:2 min, 47 sec

 

Prije nekoliko dana pročitao sam jednu vijest koja me silno obradovala.

Objavljeno je da je vjetar porušio antenski toranj FTV-e na Vlasiću i da je područje cijele srednje Bosne ostalo bez signala.
Kako sam se tek obradovao kada sam upalio televizor i vidio da ni kod mene nema signala te režimske televizije koja godinama truje medijski prostor,služeći samo promicanju unitarističke politike i sotoniziranju svih onih koji joj se na bilo koji način suprotstave.
Ali nažalost moje veselje trajalo je kratko i uslijedilo je još veće razočaranje kada sam u ponedjeljak sjeo pred tv s namjerom da pogledam “Bujicu” koja je tu večer nadoknadila uhićenje pripadnika HVO-a u Orašju obradila na način da bi joj pozavidjeli i urednici s FTV-e.
U goste je pozvao Živka Budimira , bivšeg predsjednika FBiH,koji je svojim koaliranjem i pristajanjem u sudjelovanju u vlasti s SDP-om BiH , dao legitimitet bivšoj platformaškoj vladi,mada ga on sam nije imao kod Hrvata koje je tamo “predstavljao”,a ispravnost njegove politike očituje se i tome što ga čak ni Ivo Josipović ni Zoran Milanović nikada nisu htjeli primiti niti su se ikada sastali s njim kao  “legitimnim”  predstavnikom Hrvata , kao i to što je taj čovjek danas politički mrtvac i gost je u emisijama samo onda kada unitaristi osjete potrebu da opravdaju svoje postupke prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini.
I zadnja “Bujica” je tome dala svoj puni doprinos pozivajući nedavno u goste Ćanu Primorca i sinoč Živka Budimira.
Budimir po principu “rekla kazala”, optužuje sve one koji ga nisu podržali u  njegovu koaliranju s Lagumdžijom ,tvorcem i glavnim provoditeljem majorizacije Hrvata,a ono što me još više čudi je to , da Bujanec,ni njemu ni Ćani nije postavio ni jedno pitanje na tu temu.
Budimir ni jedno riječju nije spomenu činjenicu da su branitelji HVO-a najviše proganjani i uskraćena im prava,upravo za vrijeme platformaške vlasti u kojoj je sudjelovao, a provoditelj rezanja prava pripadnicima HVO-a  bio je tadašnji ministar za boračka pitanja i njegov koalicijski partner Zukan Helez , inače osoba koja je jako dobro upućena u  nestanak i likvidaciju dvadeset i jednog Hrvata iz Bugojna.
Prvo što je Budimir napravio dolaskom platformaške vlade je to,da je na poziv predsjednika udruge maloljetnih branitelja iz Vukovara , Damira Besednika , Heleza sa sobom poveo u posjet toj udruzi i gradu Vukovaru.
  Sjećam se da sam tada osobno, Besedniku uputio SMS poruku sa samo jednim pitanjem :
  “gospodine Besednik,kada ste već pozvali i ugostili Heleza,bilo bi dobro da ga upitate za sudbinu nestalih Hrvata iz Bugojna…pozdrav iz Livna”
  Nakon toga,već sutra,u središnjem dnevniku FTV-e slušam kako im je Besednik rekao da “trpi neviđeni pritisak nacionalista iz Hercegovine i Livna zbog pozivanja Heleza u Vukovar”,s tim da je i voditeljica dnevnika , Edina Šečerović , sve to prokomentirala na svoj način , osuđujući “nacionaliste” kojima “nije stalo do suživota dva naroda”.
Ovo su samo neki od razloga zbog čega sam sinoć , gledajući “Bujicu” ,  bio revoltiran i iznenađen načinom na koji je obrađena tema uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju , kao i činjenicom da Budimir  s lakoćom optužuje upravo one koji nikada nisu pristali na sudjelovanje u vlasti s Lagumdžijom , Komšićem i ostalim majorizatorima Hrvata u Bosni i Hercegovini,a “Bujica” je pomogla da se unitarističke podvale i propaganda mogu gledati i u Hrvatskoj.
 Cleuna  892 /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)