Glas za pravaše i demokršćane može biti i glas za HDZ

2

 

Već je više autora u svojim člancima ustvrdilo da HDZ birače desnog političkog centra a poglavito birače iz desnog  hrvatskog nacionalnog političkog spektra, ucjenjuje logičkom manipulacijom odnosno sofizmom – da ne glasovati na izborima za HDZ samo po sebi znači svoj glas neizravno dati SDP-u! Uz to ide i imputiranje odgovornosti pa i krivnje za političke posljedice tog i takvog glasovanja, a to je povratak na vlast neokomunista iz SDP-a.

Zašto bi biračima desnog političkog centra a naročito onima iz desnog nacionalnog političkog spektra glavna motivacija za davanje glasa HDZ-u bilo sprječavanje dolaska na vlast neokomunista iz SDP-a, a ne izborni program te uopće politička strategija HDZ-a koji će im privući pozornost, zainteresirati ih te pobuditi da im na izborima dadu svoj glas?

Kada će konačno birači desnog političkog centra i desnog nacionalnog političkog spektra biti u mogućnosti glasovati izravno i pozitivno „za“ konkretan i prihvatljiv HDZ-ov izborni program, a ne da je taj izravni glas „za“ HDZ posljedica negativne motivacije i cilja da se neizravno glasuje „protiv“ SDP-a?

Osim toga, medijskom psihološko-propagandnom manipulacijom nametnuta je lažna alternativa da ne glasovati za HDZ automatski znači svoj glas neizravno dati SDP-u, što doista nije točno! Naime, na izborima svojim listama sudjeluju i pravaške te demokršćanske stranke, koje ni po čemu nisu bliske SDP-u niti će ikada s njim surađivati u smislu potpore da formira vladu i dođe na vlast. Što uopće ne vrijedi za HDZ Andreja Plenkovića koji se ideološki i politički  u mnogočemu udaljio od svog izvornog programa i približio SDP-u. Pa upravo HDZ-ovi utjecajni političari i bivši predsjednici njegovih vlada Franjo Gregurić i Nikica Valentić te mnogobrojni njihovi trabanti  još i prije parlamentarnih izbora u studenom 2015.g.  pa kontinuirano sve do danas javno zagovaraju, potiču i lobiraju za stvaranje velike koalicije HDZ-SDP; što je valjan i apsolutno neporeciv dokaz da glas za HDZ potencijalno može biti i neizravan glas za SDP!

Za razliku i suprotno od toga, glas za izborne liste pravaša i demokršćana potencijalno je neizravan glas za HDZ i fiksan protiv SDP-a!

Kako i zašto?

Ako rezultati izbora budu takvi da HDZ ne osvoji dostatan broj zastupničkih mandata da može samostalno sastaviti vladu, imat će mogućnost da u postizbornoj koaliciji sastavi vladu sa zastupnicima pravaša i demokršćana. Što znači da je glas za izborne liste pravaša i demokršćana potencijalno  neizravni te mogli bismo tako reći „pričuvni“ glas za HDZ, te nedvojbeno i jasno fiksan neizravan glas protiv SDP-a! Zbog toga bez oklijevanja i nepotrebnih dvojbi te s potpunim uvjerenjem da je to politički i domoljubno jedini i pravi izbor, glasujte za izborne liste pravaša i demokršćana. Ujedno je to, ako bude potrebno i neizravna postizborna potpora HDZ-u, te što je posebno važno izravna politička  potpora da se u njemu isprave aktualne globalističke, antisuverenističke i anacionalne zablude i skretanja; te da se vrati svome izvornome političkome programu kojemu su vizija i misija bili stvaranje demokratske, suverene, socijalne i nacionalne hrvatske države. A ne polusuverena, globalistička, antisocijalna i anacionalna demokratura u kojoj sve glavne političke, društvene i gospodarske procese nameće i usmjerava posredstvom paradržavnih „centara moći“ a prema svojim parcijalnim potrebama i interesima amoralna, socijalno neosjetljiva, anacionalna, antisuverenistička i globalistička arivistička financijska oligarhija i njezina klijentelistička mreža etablirani u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji tj. pljački društvenog vlasništva odnosno narodnih dobara. Pa tzv. “društveno vlasništvo“ nije ispraznica odnosno floskula; nego konkretan tj. tvaran  višestoljetni rad, trud, znoj, žrtve, odricanja, krv i suze hrvatskoga naroda!

 

Pa ako birači na predstojećim saborskim izborima ne budu svjesni svoje političke moći te demokratske,  nacionalne i socijalne odgovornosti; može se utemeljeno na činjenicama predvidjeti da će Hrvatska udruga poslodavaca odnosno njezini „vladari iz sjene“ imati neizravno i prikriveno veću moć u upravljanju državom od formalno demokratski a stvarno pod njihovim izravnim i neizravnim utjecajem na prividno demokratskim izborima izabrana vlada.

Političko oličenje tog kakistokratskog i kleptokratskog projekta bila bi vlada velike koalicije HDZ-SDP, kojoj bi primarna zadaća i glavni cilj bili da spriječi bilo kakve stvarne promjene te da stabilizira i trajno učvrsti svekoliko postojeće stanje u državi, te da na taj način omogući da standardima i izazovima svjetske ekonomije nedorasla i nesposobna arivistička financijska oligarhija može nastaviti provoditi „dogovornu ekonomiju“ odnosno svoje antitržišno, antidemokratsko, antisocijalno i antinarodno djelovanje i strategiju!

Lovel  Franić/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara