Glas za pravaše i demokršćane može biti i glas za HDZ

Vrijeme:3 min, 36 sec

 

Već je više autora u svojim člancima ustvrdilo da HDZ birače desnog političkog centra a poglavito birače iz desnog  hrvatskog nacionalnog političkog spektra, ucjenjuje logičkom manipulacijom odnosno sofizmom – da ne glasovati na izborima za HDZ samo po sebi znači svoj glas neizravno dati SDP-u! Uz to ide i imputiranje odgovornosti pa i krivnje za političke posljedice tog i takvog glasovanja, a to je povratak na vlast neokomunista iz SDP-a.

Zašto bi biračima desnog političkog centra a naročito onima iz desnog nacionalnog političkog spektra glavna motivacija za davanje glasa HDZ-u bilo sprječavanje dolaska na vlast neokomunista iz SDP-a, a ne izborni program te uopće politička strategija HDZ-a koji će im privući pozornost, zainteresirati ih te pobuditi da im na izborima dadu svoj glas?

Kada će konačno birači desnog političkog centra i desnog nacionalnog političkog spektra biti u mogućnosti glasovati izravno i pozitivno „za“ konkretan i prihvatljiv HDZ-ov izborni program, a ne da je taj izravni glas „za“ HDZ posljedica negativne motivacije i cilja da se neizravno glasuje „protiv“ SDP-a?

Osim toga, medijskom psihološko-propagandnom manipulacijom nametnuta je lažna alternativa da ne glasovati za HDZ automatski znači svoj glas neizravno dati SDP-u, što doista nije točno! Naime, na izborima svojim listama sudjeluju i pravaške te demokršćanske stranke, koje ni po čemu nisu bliske SDP-u niti će ikada s njim surađivati u smislu potpore da formira vladu i dođe na vlast. Što uopće ne vrijedi za HDZ Andreja Plenkovića koji se ideološki i politički  u mnogočemu udaljio od svog izvornog programa i približio SDP-u. Pa upravo HDZ-ovi utjecajni političari i bivši predsjednici njegovih vlada Franjo Gregurić i Nikica Valentić te mnogobrojni njihovi trabanti  još i prije parlamentarnih izbora u studenom 2015.g.  pa kontinuirano sve do danas javno zagovaraju, potiču i lobiraju za stvaranje velike koalicije HDZ-SDP; što je valjan i apsolutno neporeciv dokaz da glas za HDZ potencijalno može biti i neizravan glas za SDP!

Za razliku i suprotno od toga, glas za izborne liste pravaša i demokršćana potencijalno je neizravan glas za HDZ i fiksan protiv SDP-a!

Kako i zašto?

Ako rezultati izbora budu takvi da HDZ ne osvoji dostatan broj zastupničkih mandata da može samostalno sastaviti vladu, imat će mogućnost da u postizbornoj koaliciji sastavi vladu sa zastupnicima pravaša i demokršćana. Što znači da je glas za izborne liste pravaša i demokršćana potencijalno  neizravni te mogli bismo tako reći „pričuvni“ glas za HDZ, te nedvojbeno i jasno fiksan neizravan glas protiv SDP-a! Zbog toga bez oklijevanja i nepotrebnih dvojbi te s potpunim uvjerenjem da je to politički i domoljubno jedini i pravi izbor, glasujte za izborne liste pravaša i demokršćana. Ujedno je to, ako bude potrebno i neizravna postizborna potpora HDZ-u, te što je posebno važno izravna politička  potpora da se u njemu isprave aktualne globalističke, antisuverenističke i anacionalne zablude i skretanja; te da se vrati svome izvornome političkome programu kojemu su vizija i misija bili stvaranje demokratske, suverene, socijalne i nacionalne hrvatske države. A ne polusuverena, globalistička, antisocijalna i anacionalna demokratura u kojoj sve glavne političke, društvene i gospodarske procese nameće i usmjerava posredstvom paradržavnih „centara moći“ a prema svojim parcijalnim potrebama i interesima amoralna, socijalno neosjetljiva, anacionalna, antisuverenistička i globalistička arivistička financijska oligarhija i njezina klijentelistička mreža etablirani u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji tj. pljački društvenog vlasništva odnosno narodnih dobara. Pa tzv. “društveno vlasništvo“ nije ispraznica odnosno floskula; nego konkretan tj. tvaran  višestoljetni rad, trud, znoj, žrtve, odricanja, krv i suze hrvatskoga naroda!

 

Pa ako birači na predstojećim saborskim izborima ne budu svjesni svoje političke moći te demokratske,  nacionalne i socijalne odgovornosti; može se utemeljeno na činjenicama predvidjeti da će Hrvatska udruga poslodavaca odnosno njezini „vladari iz sjene“ imati neizravno i prikriveno veću moć u upravljanju državom od formalno demokratski a stvarno pod njihovim izravnim i neizravnim utjecajem na prividno demokratskim izborima izabrana vlada.

Političko oličenje tog kakistokratskog i kleptokratskog projekta bila bi vlada velike koalicije HDZ-SDP, kojoj bi primarna zadaća i glavni cilj bili da spriječi bilo kakve stvarne promjene te da stabilizira i trajno učvrsti svekoliko postojeće stanje u državi, te da na taj način omogući da standardima i izazovima svjetske ekonomije nedorasla i nesposobna arivistička financijska oligarhija može nastaviti provoditi „dogovornu ekonomiju“ odnosno svoje antitržišno, antidemokratsko, antisocijalno i antinarodno djelovanje i strategiju!

Lovel  Franić/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Glas za pravaše i demokršćane može biti i glas za HDZ

  1. Samo udružena desnica imala bi kakvih-takvih izgleda. Ovako raspršena traži samo izgubljene glasove, na moju preveliku žalost!
    Pogledaj samo prošle izbore.
    Jedini, koji ima realne izglede je general Glasnović, na listi za dijasporu, gdje se dijele samo 3 mjesta.
    Glas za pravaše mogao bi biti glas za SDP u onim izbornim jedinicama, gdje SDP bude najjači.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)