Penava: Sastanak u utorak nije biti ili ne biti, sve opcije su i dalje na stolu

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Čelnik DP-a napomenuo je i kako je sve to za sada ostalo u razgovorima i da još uvijek ništa nije potpisano tako da su i dalje „sve opcije na stolu“.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava je u Vukovaru još jednom komentirao pregovore s HDZ-om kao i hoće li ovoga tjedna, kako se najavljuje, biti dogovorena koalicija HDZ-DP i tako bila osigurana saborska većina. Prema ranijim najavama za utorak je najavljen novi krug pregovora na kojem bi, poslije razgovora od petka koji su se vodili u Sotinu, stavovi trebali biti dogovoreni i potvrđeni. Podsjećamo kako je glavni tajnik DP-a Josip Dabro rekao poslije sastanka u Sotinu kako se dogovara koalicija s HDZ-om ali bez SDSS-a kao i da je Andrej Plenković rekao kako pregovori napreduju.

Danas, tri dana kasnije, a dan prije dogovorenog novog kruga razgovora, Penava je rekao kako se na sastanku u utorak neće niti lomiti niti će on biti tipa „biti ili ne biti“ kao i da su za njih još uvijek otvorene sve opcije.

– DP i dalje razgovara sa svima i tako će biti sve dok se nešto ne potpiše ili se netko, nakon potpisa, ne odluči držati potpisane riječi. To je neko realno stanje. Kada je riječ o razgovorima s HDZ-om oni se vode i činjenica je da smo u njima napravili određene pomake ka naprijed, odnosno dogovoru oko saborske većine – rekao je danas Penava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)