VIDEO:Usik je apsolutni teškaški prvak: Podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Furyja

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

Revanš je u ugovoru za ovu borbu i trebao bi se održati u listopadu.

Oleksandr Usik je u fenomenalnoj borbi stoljeća u Rijadu podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Tysona Furyja i ujedinio sve titule u teškoj boksačkoj kategoriji. Fantastični 37-godišnji Ukrajinac još jednom je pokazao koliko je pametan i izdržljiv borac i sjajnom predstavom u završnici borbe je osigurao pobjedu.

Usik je odlično otvorio borbu u prvoj rundi, koja mu je propala kao i druga, ali se onda Fury vratio i počeo kontrolirati meč. Fury se nevjerojatno dobro kretao, a Usik je malo po malo gubio brzinu i sve se teže nosio s ogromnim Britančevim rukama i vrlo pametnim stilom dobre.

U šestoj rundi Fury je jako uzdrmao Usika s dva direkta i jednim strašni aperkatom i na kladionicama je u tom trenutku bio ogroman favorit. A onda – spektakl. Usik se, kao toliko puta u karijeri, vratio u osmoj rundi prepun energije i nanio Furyju posjekotinu ispod oka, ali to je bio samo uvod u ono što je uslijedilo u devetoj rundi.

Čudesni napad Usika

Pred njezin kraj Usik je lijevim krošeom strašno pogodio Furyja i onda otvorio artiljeriju na Britanca. Desetak sekundi Usik je mlatio Furyja, koji je, onako velik, padao s konopaca na konopce, ljuljao se na ogradi, ali je nekako uspio ostati na nogama.

 

Sudac nije prekidao borbu, ali je onda ipak počeo odbrojavati Furyju, kojeg je spasilo zvono za kraj runde. Nikad u karijeri Fury nije dobio takve batine i od njih se do kraja nije više oporavio. Iako se očekivao totalni Usikov napad u desetoj rundi, on je izostao i Ukrajinac je iskontrolirao borbu do kraja, javlja Index.

Dva suca bodovala su borbu 115:113 i 114:113 u korist Usika dok je jedan sudac bodovao 114:113 u Furyjevu korist. Usik sad u karijeri ima omjer 22-0, a Fury je doživio prvi poraz u 36. borbi u karijeri. Revanš je u ugovoru za ovu borbu i trebao bi se održati u listopadu.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo