ZELENSKI: Američka pomoć će spasiti živote i donijeti pravedan kraj rata s Rusijom

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je zahvalnost što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakona o stranoj pomoći njegovoj zemlji i kazao je da će ta pomoć spasiti živote i “donijeti pravedan kraj” rata s Rusijom.

– Zahvalan sam Zastupničkom domu Sjedinjenih Država, objema stranama i osobno predsjedniku Mikeu Johnsonu na odluci koja drži povijest na pravom putu – napisao je Zelenski na društvenoj mreži X.

Ukrajinski predsjednik naglasio je da će to “spriječiti širenje rata, spasiti tisuće života i pomoći da obje naše zemlje postanu jače”.

– Svakako ćemo iskoristiti američku podršku da ojačamo obje naše zemlje i donesemo pravedan kraj ovog rata. Rata koji Putin mora izgubiti – kazao je.

Očekuje se da će američki Senat, koji je donio sličnu mjeru prije dva mjeseca, idućeg tjedna odobriti te zakone i proslijediti ih predsjedniku Joeu Bidenu na potpisivanje.

– To je izvanredna podrška koja nam je potrebna da održimo financijsku stabilnost i pobijedmo – istakao je ukrajinski ministar financija Sergej Marčenko u objavi na društvenoj mreži X.

Premijer Denis Šmihal, u poruci na Telegramu, naveo je da je usvajanje zakona dokaz da su Sjedinjene Države pokazale “vodstvo i odlučnost” u borbi za mir i sigurnost.

Šmihal je izrazio zahvalnost na odobrenju odredbi koje bi pomogle da se pripremi teren za Sjedinjene Države da konfisciraju rusku imovinu i predaju je Ukrajini na obnovu nakon ratnih razaranja.

– Dobit ćemo važan resurs za pobjedu i obnovu – napisao je on na Telegramu, prenosi Reuters.

Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio je u subotu paket pomoći od 95 milijardi dolara za Ukrajinu, Izrael i druge saveznike Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Dom je usvojio zakon o pomoći Ukrajini u vrijednosti od 60,8 milijardi dolara.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

One thought on “ZELENSKI: Američka pomoć će spasiti živote i donijeti pravedan kraj rata s Rusijom

  1. 먹튀 없는 안전한 메이저 사이트 추천 / 토토 사이트 카지노 사이트 먹튀 검증으로 먹튀 방지 / 먹튀 사이트 정보 제공 / 먹튀 신고 / 토토 커뮤니티 / 카지노 커뮤니티 / 먹튀검증 커뮤니티

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)