Ustavni sud danas o Milanovićevoj kandidaturi na parlamentarnim izborima

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Ustavni sud najavio je da će se danas izjasniti o najavi kandidature predsjednika Republike Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima na SDP-ovoj listi. Predsjednik Milanović najavljuje da neće dati ostavku na dužnost i da će biti SDP-ov kandidat za premijera, bez obzira na to hoće li biti na izbornoj listi.

– Nebitno je što misli Ustavni sud, kojem je na čelu pajdo i kum od pijanog Šeksa, to je Šeparović, čovjek koji je u krvnoj zavadi s Turudićem, ali iz osobnih, ne iz principijelnih razloga, sve je to isti šljam. I na kraju oni mogu donijeti odluku kako hoće, ali ja ću u kampanji biti kandidat za premijera, izjavio je predsjednik Republike Zoran Milanović.

– Možete biti na europskim izborima, zakon donesen 2010. HDZ ga donio. To može, a za Sabor ne može; hajde mi to objasnite, rekao je jučer među ostalim Milanović.

Milanović uoči odluke Ustavnog suda: Bit ću SDP-ov kandidat za premijera

Predsjednik Ustavnog suda sazvao je za danas u 11 sati Stručni sastanak sudaca i nakon toga Sjednicu Suda na čijem je dnevnom redu točka – Nadzor nad ustavnošću i zakonitošću izbora u povodu izjave Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da će se kandidirati na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, raspisanih odlukom Predsjednika Republike od 15. ožujka 2024., navodi se u priopćenju Ustavnog suda.

Ustavni stručnjaci u javnosti se spore treba li Milanović prije kandidature podnijeti ostavku ili i na dužnosti predsjednika može krenuti u izbornu utrku.

 

vijesti.hrt.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)