GV HNS BiH: Prijedlog izmjena Izbornog zakona uskoro će biti upućen u parlamentarnu proceduru

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru je održalo svoju 7. redovitu sjednicu, na kojoj je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, izrazilo zadovoljstvo nakon što je Europska komisija najavila da će predložiti otvaranje pregovora o učlanjenju BiH u Europsku uniju.

-Zadovoljstvo je tim veće što je time napravljen veliki korak u realizaciji strateških ciljeva HNS-a definiranih u Deklaracijama HNS-a kao i zbog toga što su hrvatski (HNS) ministri i dužnosnici na čelu sa Predsjedateljicom Vijeća ministara, Borjanom Krišto, dali najveći doprinos ostvarenju ovog cilja. Javnost je još jednom imala priliku prepoznati stvarne zagovaratelje europskog puta BiH, ističe se u priopćenju GV HNS BiH.

Glavno vijeće HNS je nakon informacije o aktivnostima svih odjela posebno razmatralo Informaciju o realizaciji Demografske strategije kao i Informaciju u sigurnosnoj situaciji u BiH.

-Tijekom 2023. godine provedeno je niz aktivnosti i implementirane su planirane demografske mjere u gradovima i općinama s većinskim hrvatskim stanovništvom. Rezultat ovih aktivnosti je osigurana provedba više od 50% planiranih aktivnosti na poboljšanju uvjeta života i rada. Hrvatski gradovi i općine planirale su i implementirale niz poticaja, subvencija i pomoći sukladno svojim mogućnostima i planiranim sredstvima.

Glavno vijeće je također zaključilo da Predsjedništvu HNS-a uputi prijedlog o razmatranju i definiranju načela vezanih za Zakon o VSTV, koja se odnose na pitanja ustroja i popune tog tijela.

Glavno vijeće je informirano kako će prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH uskoro biti upućen u proceduru.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)