Plenković: Parlamentarni izbori prije izbora za Europski parlament

Vrijeme:2 min, 39 sec

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obratio se novinarima nakron sjednice Predsjedništva. Objavio je da će se najkasnije 22. ožujka raspustiti Hrvatski Sabor.

HDZ-ovi su odredili i nositelje izbornih lista.

Parlamentarni izbori prije izbora za Europski parlament

– Raspravili smo niz političkih pitanja i donijeli neke ključne odluke kada je riječ o raspuštanju Sabora. Prije izbora za Europski parlament će biti izbori za Sabor, rekao je Plenković uvodno.

– Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. Druga odluka je da će ovo biti zadnja sjednica Sabora prije njegova raspuštanja, a treća je da će izvještajni Sabor HDZ-a biti održan 17. ožujka u dvorani Lisinski, istaknuo je Plenković.

22. ožujka raspustit će Hrvatski Sabor

Plenković je kazao kako će se najkasnije 22. ožujka raspustiti Hrvatski Sabor.

– Mi smo u kampanji osam godina i sva naša postignuća nastojimo predstaviti hrvatskim građanima. Kampanja će se sastojati od dva narativa, naše vizije i temeljima naših postignuća i činjenica koje su mjerljive i koje ćemo malo grupirati, poručio je.

– HDZ-ov potencijal je takav da vjerujemo da ćemo ostvariti najbolji i najuvjerljiviji rezultat, a da će nam u formiranju većine pomoći naši dosadašnji partneri, kazao je Plenković.

Dodao je da je zadnji rezultati HDZ-a bio najbolji rezultat u povijesti HDZ-a po ovom sustavu.

– Naša ambicija je da ponovimo naš rezultat i idemo ne po pobjedu nego po povjerenje građana na temelju postignuća, poručio je.

Katičić šef Izbornog stožera

Glavni tajnik HDZ-a bit će šef Izbornog stožera HDZ-a.

Nina Obuljen Koržinek
 bit će članica izbornog stožera zadužena za izradu programa, Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Zoltan Kabok, objavio je.

HDZ-ovci odredili nositelje izbornih lista

Naglasio je kako su na sjednici odredili koordinatore i nositelje izbornih lista.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković će nositi listu u prvoj izbornoj jedinici, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković bit će nositelj u drugoj.

Anđelko Stričak nosit će treću, Ivan Anušić bit će nositelj u četvrtoj, Marin Piletić u petoj, Davor Božinović u šestoj, Tomo Medved u sedmoj, Oleg Butković u osmoj, Ivan Malenica u devetoj, Branko Bačić u desetoj izbornoj jedinici, a u 11. Zvonko Milas.

Plenković o koaliciji

Plenković se osvrnuo i na koalicije. Istaknuo je kako su HDZ-ovi partneri, oni koji su sad s njima.- A oni koji nas vrijeđaju i koji su se pokazali politički nezreli nisu naši partneri, rekao je.

Na pitanje novinara, hoće li im partneri biti Most, Plenković je odgovorio – Prosudite sami!

“Vlada se ne miješa u suđenje ni u VAR sobe”

Komentirao je i povećanje plaća i ostala zbivanja.

– Mi gledamo na hrvatske građane i interes Hrvatske, na gospodarstvo, na veće plaće i mirovine, naš fokus je na hrvatskom narodu. Mi se političkim protivnicima čiji se narativ svodi na riječi korumpirani izdajnici, sve što su osmislili u zadnjih osam godina, mi s e s njima ne opterećujemo, kazao je Plenković o oporbi.

Plenković je komentirao VAR aferu koja potresa Hrvatski nogometni savez (HNS).

– Vlada se ne miješa u suđenje ni u VAR sobe. Naša politika prema hrvatskom sportu je politika podrške, dodao je.

vijesti.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)