Za imama u Rostovu kod Novog Travnika križ i zastava Hrvata provokacija

Vrijeme:59 sec

 

Bojan Domić, županijski ministar obrazovanja i čelni čovjek HDZ-a Novog Travnika reagirao je rekavši kako križ nije sklanjan ni u komunizmu, te da se ne mogu vjernicima zvati oni kojima smeta. Ocijenio je neprihvatljivim opravdanje za uklanjanje tih obilježja te širenje nesnošljivosti prema drugima i drukčijima od sebe.

“Vjerska obilježja ne smiju nikom smetati, a način na koji je ovaj križ postavljen je čista provokacija i zloupotrebljen je vjerski simbol, napisao je Benjamin Duvnjak na Facebooku.

“Nemam ništa protiv vjerskih obilježja, ali nek se postavljaju tamo gdje im je mjesto. Ima crkva, crkveno dvorište, groblje, gdje se nalazi i spomen obilježje koje nikome ne smeta. Postavljanje križa na brdo u privatnoj režiji je čista provokacija, a još i hrvatska zastava”, rekao je Duvnjak.

No, ubrzo je reagirao Bojan Domić, županijski ministar obrazovanja i čelni čovjek HDZ-a Novog Travnika. On je rekao kako križ nije sklanjan ni u komunizmu, te da se ne mogu vjernicima zvati oni kojima smeta. Ocijenio je neprihvatljivim opravdanje za uklanjanje ovih obilježja te širenje nesnošljivosti prema drugim i drukčijim od sebe, prenosi Vecernji.ba.

“Zaustavimo mržnju i nacionalnu i vjersku nesnopšljivost”, poručio je ministar Domić.

 

HMS/Hrvatsko nebo