Petković na Rujevici možda igra zadnju utakmicu za Dinamo

Vrijeme:2 min, 12 sec

 

Dinamo je gubio na Rujevici, Rijeka je itekako bila u igri za naslov prvaka, Pjaca je zabio iz jedanaesterca. Događaji na travnjaku nisu sugerirali da će se dogoditi preokret. A onda je “doktor” uzeo loptu, majstorski pogodio iz slobodnog udarca. Potom je još zabio Hoxha i sve je bilo gotovo, Nevera s Kvarnera je otpala iz trke, Dinamo je tada zapravo postao prvak Hrvatske, obranio titulu. Protiv Osijeka je golom Ademija samo potvrđeno sve ono što je napravljeno na Rujevici.

“Doktor” u srijedu opet dolazi na Rujevicu. Željan još jednog trofeja, kao i kompletna momčad Dinama. Hoće li Bruno Petković opet biti čovjek odluke, krucijalna figura? Navijači ZG-kluba sigurno sanjaju još jedan onakav slobodnjak, namještanje lopte i “bombu” koja će završiti u rašljama. Ili bilo koji drugi masterpiece iz radionice hrvatskog reprezentativca i velikog nogometnog majstora.

Ključan u lovu na naslov

Ali, postavlja se i jedno drugo pitanje – igra li Bruno Petković u uzvratnoj utakmici Kupa svoju posljednju utakmicu za Dinamo? Znamo da ima izlaznu klauzulu od 2,5 milijuna eura uglavljenu u ugovor, budite sigurni da će biti klubova koji će bez problema dati tu svotu eura za napadača vrhunskog formata. Uostalom, kad je potpisivao novi poboljšani ugovor, koliko je nama poznato, bilo je dogovoreno da iz Dinama odlazi nakon ove sezone. Otišao bi već i prošle, ali skupa sa svojim zastupnikom Ivanom Cvjetkovićem ostao je u plavom domu jer je želio napraviti ovo što je i napravio, osvojio je naslov prvaka s Modrima. Znao je i on da bi Modri bez njega teško obranili naslov prvaka.

Nema iz kluba nikakvih konkretnih informacija ostaje li Petković ili ne. Da se pitaju navijači Dinama, vjerojatno bi vladalo suglasje da se Petković zadrži jer svi znaju što on znači za ovu momčad. Mnogi će sugerirati klupskom vodstvu da mu povećaju postojeći ugovor samo da ostane. Neki idu tako daleko pa nude savjete da mu se potpiše plaća kakvu god traži…

Ali, isto tako je činjenica Bruno ima već 29 godina i, nemojmo se zavaravati, ovo mu je definitivno posljednji vlak za odlazak u inozemstvo. Bit će i u izlogu na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj, uopće ne sumnjamo da će i tamo biti onakav kakvog očekuje Zlatko Dalić i svi koji vole Vatrene. Odigrao je Bruno svoju najbolju sezonu otkako je u plavom domu, još jednom je pokazao da ima mjesta u mnogim jakim europskim klubovima, u ligama Petice. I budite uvjereni, ponude će početi stizati čim starta ljetni mercato. Odluka će ipak biti na – Petkoviću. On će na koncu odlučiti hoće li ostati u Maksimiru ili otići. Hoće li aktivirati svoju klauzulu ili ne.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo