EP RUKOMET 2024/Hrvatska slavila nad Rumunjskom! (31-25) Klarica sjajnom igrom spašavao kad je bilo najteže

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

Hrvatska rukometna reprezentacija je iznenadila svijet savršenom igrom i dominantnom pobjedom nad Španjolskom (39:29). Zatim su Austrijanci učinili isto protiv Hrvatske i došli do remija (28:28). Rumunjska je “autsajder” skupine, ali dobro se držala u prvome poluvremenu. Tek su u posljednjim minutama hrvatski rukometaši došli do značajnijeg vodstva, a nakon toga protivnik više nije imao šanse

U susretu 3. kola B skupine Europskog rukometnog prvenstva, hrvatska reprezentacija je u Mannheimu pobijedila Rumunjsku sa 31-25 (16-12) izborivši plasman u drugi krug natjecanja.

Neočekivanim remijem protiv Austrije, hrvatski rukometaši su si zakomplicirali situaciju oko prolaska skupine i prenošenja bodova u drugi krug. No, pobjedom protiv Rumunjske u susretu 3. kola, Hrvatska je osigurala prolaz, a s koliko ćemo bodova dalje bit će poznato nakon večerašnje utakmice između Španjolske i Austrije.
Španjolska pobijedi Austriju, odabranici izbornika Gorana Perkovca u drugu rundu će prenijeti dva boda, a u slučaju remija ili austrijske pobjede, Hrvatska dalje ide s jednim bodom.

Hrvatska se u prvih 25 minuta mučila protiv Rumunjske, no sjajnom završnicom prvog dijela pobjegla je na odmor sa četiri razlike (16-12). Na otvaranju drugog dijela Hrvatska radi seriju 2-0 za +6 (18-12) nakon čega više nije bilo dvojbe oko pitanja pobjednika. Naši su rukometaši rutinski odradili drugo poluvrijeme ostvarivši sigurnu pobjedu.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Lovre Luka Klarica sa sedam golova, dok su Mario Šoštarić, Tomislav Kušan i Marin Jelinić zabili po četiri gola. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Andrei Negru s devet golova.

Hrvatska vodi na ljestvici s pet bodova, Austrija ima tri, Španjolska dva boda, dok je Rumunjska ostala na nuli. Susret između Španjolske i Austrije počinje u 20.30 sati.

večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)