BIVŠI ZAPOVJEDNIK 7. MUSLIMANSKE BRIGADE TZV. ARBIH PATKOVIĆ/Stavljam se na raspolaganje Hamasu

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

Nekadašnji zapovjednik 7. Muslimanske brigade Armije BiH Šerif Patković, danas dužnosnik SDA, koji je nazočio i današnjem propalestinskom prosvjedu u Zenici, stavio se na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamasu u obraćanju kojemu je nazočio i veleposlanik Palestine u BiH Rezeq Namoora.

Patković je predvodio postrojbu odgovornu za desetine ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u središnjoj Bosni, a u kojoj se borilo na stotine pripadnika raznih terorističkih organizacija iz arapskoga svijeta, podsjeća portal Herc.info.

“Brigada pokreta El Hamas nastala iz političkog krila Muslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao zapovjednik, evo kažem i veleposlaniku, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim”, rekao je Patković nakon čega je prekinut snažnim pljeskom okupljenih.

Pri tome je dodao kako bi Izrael mogao ispaliti nuklearne projektile u slućaju napada nekih od muslimanskih zemalja, te je kritizirao Sjedinjene Američke Države čija su se dva nosača zrakoplova usidrila na istoku Mediterana kao osiguranje u slučaju da Iran, Hezbollah ili drugi entiteti pokušaju udar na Izrael.

“Meni glava nije usijana, ali svijet je usijao glavu. Nastavi li svijet podržavati Izrael, dogodit će nam se svim ljudima katastrofa. Naravno, ne stoji Izrael sam. Jaser Arafat je jednom rekao dobru činjenicu: ‘Mislio sam da je Palestina okupirana dugo vremena, a onda sam shvatio da je svijet okupiran, da je Palestina slobodna. Činjenice da raspolažu s 52 nuklearne bombe sigurno ih neće spriječiti ništa da ih ispali u slučaju intervencije bilo kojih muslimanskih država. Nisu nosači zrakoplova došli da obrane demokraciju, nego da obrane globalizaciju. To je svijet koji teži da nam se svima implementira. Selam šehidima Gaze. Izdržite braćo. Selam iz Bosne”, rekao je Patković, prenosi Herc.info.

Ključna stvar koja povezuje muslimane iz BiH s ‘braćom’ u Gazi, ali i onima iz arapskoga svijeta koji su se priključili postrojbama Armije BiH, je ideja ‘Muslimanskoga bratstva’, a čiji je jedan od istaknutijih ideologa bio i bivši bošnjački član Predsjedništva Alija Izetbegović koji je objavio Islamsku deklaraciju o idealu muslimanskoga povezivanja, organiziranja muslimanskih društava i država. Zanimljivo je kako su Patkovićev antisemitski i antiamerički govor prešutjeli bošnjački mediji, a nije ga komentirao bilo tko od bošnjačkih ili probošnjačkih političara posebice dio oko svrstavanje na stranu Hamasa.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)