As/Kriminal je ovo što Ancelotti radi Modriću

Vrijeme:2 min, 6 sec

 

Luka Modrić (38) ove sezone je degradiran među rezerve Reala. Legenda je ove sezone od 14 utakmica počela njih tek pet. Tako je i bilo i na najvećem derbiju. Lider Real je gostovao kod aktualnog prvaka Barcelone, koja je od 6. minute vodila 1:0 i dominirala. Real je igrao tako da je Carlo Ancelotti do 63. minute morao zamijeniti čak tri igrača. Jedan od njih bio je nevidljivi Toni Kroos.

Barcelona je posebno ubijala Real kroz sredinu, gdje gosti nikako nisu mogli uspostaviti ravnotežu, a kamoli nametnuti svoju igru. Bilo je dakle vrijeme za Luku Modrića. On je odmah po ulasku s klupe od Carvajala dobio kapetansku traku, iako je ovaj i dalje bio u igri. Modrić je za pola sata 500. utakmice za Real pokazao da su godine prolazne, a klasa vječna. Samo trećinu El Clasica odigrao je tako da ga je preokrenuo i Real je golovima Judea Bellinghama slavio 2:1.

Pobjednički u nadoknadi je sretno namjestio Modrić, tako da je njegovo loše primanje lopte u kaznenom prostoru postalo asistencija engleskom fenomenu.

“Hrvat ima pravo na ljutnju kada pogledamo kako igra i u kakvoj je formi”

Madridski As se komentarom kolumnista Antonia Romera osvrnuo na, kako piše, kriminalan status koji Modrić ima u Realu: “Predrag Mijatović nedavno je otkrio da Modrića živcira što je u Realu spao na to da ulazi s klupe. Hrvat ima pravo na ljutnju kada pogledamo kako igra i u kakvoj je formi.

Kod Reala vidim preveliku želju da umirovi legendarnog nogometaša. Carlo Ancelotti više gleda njegove godine nego njegove igre kada bira početni sastav. Očito je kako je Modrić, koji se bliži 40. godini, odigrao dvije utakmice na vrhunskoj razini u samo par dana. Kriminal je ostaviti Modrića na klupi u najtežim utakmicama.”

“Realov stožer neka odabere dane tijekom sezone kada će Modrić dobiti odmor, ali kada su dani velikih izazova, Luka mora biti na terenu”

Romero dodaje: “Realov stožer neka odabere dane tijekom sezone kada će Modrić dobiti odmor, ali kada su dani velikih izazova, Luka mora biti na terenu. Ušao je u igru dok je Barca bila superiorna i promijenio je dinamiku utakmice. Real je imao velikih problema u stvaranju prilika, ali je Modrić donio veći posjed lopte i bolji protok igre.”

Poentirao je divljenjem Modrićevoj ustrajnosti: “Osvojio je sve i džep mu je pun, ali Modrić i dalje prkosi izazovima kao što to rade velikani. Zatvori usta, stisne zube i pokaže kako oni koji se klade na njegovu mirovinu još moraju čekati.”

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)