Dinamo brutalno prizemljen u Pragu/Sparta izbrisala minus iz Zagreba i poslala Modre u Konferencijsku ligu

Vrijeme:3 min, 0 sec

 

Sparta Prag je porazila Dinamo s visokih 4:1 i poslala ekipu Sergeja Jakirovića u Konferencijsku ligu.

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu play-offa izgubili u Pragu od Sparte s 4:1 ispustivši tako 3:1 prednost iz Zagreba.

Modri su u Prag stigli sa 3:1 pobjedom iz prvog susreta, no češki prvak je pred 19.000 gledatelja na rasprodanom stadionu Letna sjajno predstavom deklasirao hrvatskog prvaka sa 4-1 izborivši natjecanje po skupinama Europske lige.

Dinamu za utjehu ostaje činjenica da će ove jeseni ipak igrati Europu, ali u Konferencijskoj ligi.

Golove za Spartu zabili su Lukas Haraslin (2), Asger Sorensen (25), Filip Panak (67) i Victor Olatunji (87), dok je pogodak za Dinamo zabio Martin Baturina (71).

Nakon što su osam puta igrali u Ligi prvaka, a devet puta u skupinama Kupa UEFA i Europske lige, Modri će prvi put u povijesti igrati i u Konferenijskoj ligi nakon što su ove sezone ipali u kvalifikacijama Lige prvaka, a večeras i u play-offu Europske lige.

Nije izgledalo dobro od prve minute

Kao što se i očekivalo domaćin je od prve minute krenuo agresivno i već u drugoj minuti Sparta je povela. Lukas Haraslin je dobio loptu na rubu šesnaesterca i lijepo pogodio za vodstvo domaćina. Sadegh Moharrami je zakasnio u bloku, a Ivan Nevistić nije mogao ništa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)