LIDER SNSD DODIK/ Nisam došao na sastanak da nekog uvjetujem, samo radim svoj posao

Vrijeme:58 sec

 

U Sarajevu je u tijeku sastanak lidera HDZ-a Dragana Čovića, lideri Trojke i lidera SNSD-a Milorada Dodika. Na sastanku se očekuju razgovori o rješavanju problema u funkcioniranju vlasti na razini BiH.

Dodik je, kako prenosi RTRS, izjavio da nije došao na sastanak s partnerima na razini BiH da bi nekog uvjetovao.

– Ovdje nema nikakvog uvjetovanja. Јa nisam došao nikoga uvjetovati. Јa da sam birao, ne bih nikad ovdje došao, ali radim svoj posao. Fama koja se pravi u FBiH kako netko krši ovo ili ono, a stvari su krenule prirodnim tijekom, imaju istrage. Јa sam već dao neku izjavu u SIPA, pa ćemo vidjeti dalje o ugrožavanju ustavnog projekta – rekao je Dodik.

Dodik je kazao da predstavlja narod i da je najvažnije sačuvati minimalno povjerenje kroz institucionalnu ravnotežu koju je uspostavio Daytonski sporazum.

– Postoji Ustav BiH, on je jasno pozicionirao BiH kao zemlju sastavljenu od dva entiteta i tri naroda i ponašam se u okviru toga. BiH ima ovlaštenja koja su joj Ustavom dana, ono što nije izričito dano Ustavom pripada entitetima i tu je sve jasno, nemamo mi mnogo oko toga što razgovarati – poručio je Dodik.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)